AW Poll: 33 procent van de lezers filmt met slimme cameradeurbel de openbare weg

AW Poll: 33 procent van de lezers filmt met slimme cameradeurbel de openbare weg

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

33 procent van de lezers filmt met zijn slimme cameradeurbel de openbare weg. De politie vindt het een goed idee als zoveel mogelijk mensen een slimme cameradeurbel hebben. Logisch, want deze fungeren als camera en kunnen dus helpen wanneer er iets voorvalt in een straat of om een huis.

Overtreding privacywet

Het is vakantietijd en dat merkt de politie: er wordt iets vaker ingebroken. Huizen staan nu eenmaal wat langer achter elkaar onbewoond in de straat en daar hebben inbrekers dan een oogje op. De politie denkt dat het een goed idee is als meer mensen een videodeurbel ophangen. Echter moet je daarmee wel oppassen: die 33 procent van de lezers die zijn videodeurbel op de openbare weg heeft gericht en deze ook nog volop aan heeft staan, is eigenlijk in overtreding van de privacywet. Je mag de openbare weg niet zomaar dag en nacht filmen.

Er zijn ook veel mensen die de Autoriteit Persoonsgegevens volgen: 14 procent heeft zijn camera wel op de openbare weg gericht, maar door privacyinstellingen wordt die niet constant gefilmd. 19 procent ziet het allemaal niet zitten: die hebben er geeneen en willen er geeneen. 5 procent zou het misschien wel willen, maar kan het niet vanwege de bouw van hun woning of eventuele afspraken met gemeenten of huisbazen. Nog eens 26 procent heeft geen cameradeurbel, maar overweegt wel tot aankoop over te gaan. 3 procent denkt er nog iets anders over.

AW Poll: 33 procent van de lezers filmt met slimme cameradeurbel de openbare weg

AW Poll

Ijskast kampt met een probleem waardoor veel mensen de cameradeurbel aan hun neus voorbij laten gaan: “Ik heb er zo weinig aan met die binnengang in de flat 🤪 en ik wil niet vastzitten aan abo. We gaan volgend jaar verhuizen en dan kijken we wel verder.” @tukker verwacht geen criminelen voor de voordeur: “Heb niet het gevoel dat ze hier via de voordeur komen melden. Als ze hier trouwens komen inbreken gaan ze wel erg teleurgesteld naar huis. 😂”

Nou ja, Tukker, ze kunnen misschien je beveiligingscamera meenemen. Dank voor het meedoen: volgende week zijn we terug met een nieuwe AW Poll!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk