AW Poll: 60% van lezers heeft omgekeerd draadloos laden nooit gebruikt

AW Poll: 60% van lezers heeft omgekeerd draadloos laden nooit gebruikt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je een nieuwe telefoon koopt, dan blijkt omgekeerd draadloos laden niet bepaald een enorme trekpleister. 60 procent van de Androidworld-lezers heeft het nog nooit gebruikt. Nu kan dat ook komen omdat hun telefoon het misschien niet kan, maar de animo voor omgekeerd draadloos laden lijkt maar weinig te zijn.

Omgekeerd draadloos laden

Geen enkele lezer geeft in de poll aan elke dag of elke paar dagen te gebruiken. Bij omgekeerd draadloos opladen kun je met je telefoon je oordopjes opladen, of je wearable, of zelfs een andere telefoon. Heel handig, maar we hebben vaak genoeg een stopcontact in ons buurt en lijken er mede daarom niet heel happig op. Bovendien heeft het invloed op de batterijduur van je smartphone, die soms het einde van de dag al niet haalt. Kortom, het is niet heel verbazend dat we niet massaal aan de omgekeerd draadloos laden zitten.

Toch hebben we ook zeker ervaringsdeskundigen onder onze lezers. 21 procent geeft aan een paar keer per jaar omgekeerd draadloos te laden. Eén op de tien lezers doet het één of twee keer in de paar maanden. Bij 6 procent is dat één of twee keer per maand en dan zijn er ook nog wat meer hardcore gebruikers van omgekeerd draadloos laden: 3 procent maakt wekelijks gebruik van deze mogelijkheid.

AW Poll: 60% van lezers heeft omgekeerd draadloos laden nooit gebruikt

AW Poll

Kees030 vindt het jammer dat zijn smartphone het niet kan: “Mijn telefoon kan het niet en dat mis ik wel om onderweg smartwatch op te laden.” RobinH1608 gebruikt het op werk: “Laad heel soms mijn horloge hiermee op op het werk.” Stvaarwerk maakt vooral sociaal gebruik van omgekeerd draadloos laden: “Heeel soms. Als een vriend toevallig een gsm heeft die laag in % is.”

pintoil heeft met deze poll iets geleerd: “Je moet het eerst (Nothing Phone kan dat) activeren, ah wist ik niet.” En, ga je het nu gebruiken?

Gerelateerde artikelen

Let bij het gebruiken van omgekeerd draadloos laden dus wel op dat de batterij van je eigen toestel er flink door achteruit kan hollen. Zal je altijd zien: heb je net je oordopjes vol, valt je telefoon met daarop de muziek uit.

Waar sowieso muziek in zit, dat is de nieuwe poll. Volgende week tref je hem hier op Androidworld. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk