AW Poll: hoe belangrijk is supersnel opladen voor jou?

AW Poll: hoe belangrijk is supersnel opladen voor jou?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

We zagen vandaag de snellaadrace helemaal losgaan. We werden van 300W naar 240W geslingerd, om nog even terug te komen op 45W snelladen. Maar hoe belangrijk vind jij dit supersnel opladen van de smartphone-accu? Stem nu in de nieuwste AW Poll.

Supersnel opladen

Realme liet vandaag zijn aangepaste Redmi Note 12 Discovery Edition zien. Dat is een telefoon met een 4.100 mAh-accu die, dankzij de nieuwe 300W-snellaadtechniek, in 5 minuten volledig is opgeladen. Deze telefoon met deze snelle snellader komt nog niet op de markt, maar de Realme GT3 wel. Die telefoon komt met een 240W snellader en die laadt de 4600 mAh accu in 9,5 minuten volledig op.

De accu van de GT3 komt daar volgens Realme niet onder te lijden. Een belangrijk onderdeel van deze snellader is namelijk de Battery Health Engine (BHE). Die zorgt ervoor dat de batterij na 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren, een verdubbeling van de huidige industriestandaard van 800 cycli.

Volgens Samsung is supersnel opladen niet goed voor de accu. Daarom houd het bedrijf het bij de 45W snelladen voor zijn Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra. En ja, in het verleden moest Xiaomi al eens toegeven dat zijn 200W oplader een behoorlijk negatieve impact had op de levensduur van de batterij. Realme zegt met de GT3 en de 240W-snellader dus het tegendeel te kunnen bewijzen.

AW Poll

Hoe belangrijk vind jij supersnel opladen van een smartphone? Heb jij geen geduld en maar een paar minuten de tijd? Of kan leven met minder snelle laadtijden? Dat is wat we willen ontdekken in onze nieuwe AW Poll van vandaag. Dus laat het ons weten door te stemmen in de onderstaande poll laat een reactie achter onder dit artikel.

Populairste artikelen over accu's en opladen

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk