AW Poll: bijna 70% van de lezers heeft meer dan 100 apps geïnstalleerd

AW Poll: bijna 70% van de lezers heeft meer dan 100 apps geïnstalleerd

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

69 procent van de Androidworld-lezers heeft op zijn telefoon meer dan 100 apps staan. Dat is een flink aantal! Nu komen telefoons vaak al met een heleboel voorgeïnstalleerde apps, maar als Android-fans blijken we er ook erg veel uit de Play Store te vissen.

Meer dan 100 apps geïnstalleerd

Toch is die 100 apps en meer wel voor te stellen. Zeker als je geen app gebruikt waarin alle klantenkaarten worden samengevoegd, heb je bijvoorbeeld allemaal losse apps op je mobiel staan, zoals HEMA, Albert Heijn en Etos. Daarnaast heb je misschien voor je werk ook bepaalde apps nodig: eentje om je uren in bij te houden, eentje om de interne berichtgeving te bekijken, een authenticator-app om in je mail te kunnen en dan misschien zelfs nog een aparte mail-app.

Gelukkig kunnen veel telefoons zoveel apps prima aan, wat bijdraagt aan het bewaren van veel apps, ook als je ze zelden tot nooit gebruikt. Het is ook een beetje wat je zelf prettig vindt. De schrijver van dit stuk verwijderd ze liever en download ze pas wanneer ze nodig zijn (op een paar uitzonderingen die heel vaak nodig zijn na). Dan blijft de applade wat overzichtelijker. Anderen kunnen prima overweg met de zoekfunctie en hebben de apps liever paraat, ingelogd en wel. David1972 bijvoorbeeld: “178. Moet wel zeggen, dat ik maar een derde gebruik.”

Gerelateerde artikelen

751 apps

Volgens de poll heeft 69 procent meer dan 100 apps (soms zelfs vele honderden apps), terwijl een wat bescheidenere 19 procent voor de 50 tot 100 apps gaat. 8 procent zit tussen de 25 en 50 in en 3 procent heeft minder dan 25 apps op zijn smartphone en leeft dus lekker minimalistisch. Die telefoons zullen waarschijnlijk heel goed draaien: weinig gedoe dat in de achtergrond speelt. 1 procent zegt het niet te weten: je kunt het gelukkig heel makkelijk zien, je hoeft niet zelf te tellen. Gewoon even naar de Play Store, tikken op je icoontje rechtsbovenin en dan Apps en apparaat beheren. Bij ‘Beheren’ zie je vervolgens hoeveel apps en games jij op je telefoon hebt staan.

Dirk Wuestenberg heeft geluk dat dat bestaat, anders had hij al zijn 751 (!) apps handmatig moeten tellen. Op de redactie sloegen we steil achterover van dat aantal. We zijn zo benieuwd welke apps dat dan allemaal zijn en hoe veel Dirk ze gebruikt. In ieder geval blijkt zijn Samsung S22 Ultra van 1 TB er ook qua batterij niet heel extreem onder te lijden: die gaat nog steeds een knappe 6 tot 9 uur mee.

AW Poll: bijna 70% van de lezers heeft meer dan 100 apps geïnstalleerd

AW Poll

Het is grappig om te zien dat veel lezers zelf ook eigenlijk vinden dat ze wel veel te veel apps op hun telefoon hebben. Misschien eens tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak van je toestel? Je hoeft niet allemaal zo Monica-van-Friends op je smartphone te zijn als de schrijver van dit artikel, maar misschien help je je batterijduur er uiteindelijk wel wat mee en dat is meteen weer duurzamer.

Maar je moet het zelf weten natuurlijk. Net als dat je zelf moet weten hoe je de volgende poll invult. Je vindt hem volgende week hier op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk