AW Poll: bijna de helft van de lezers koopt in 2023 geen nieuwe telefoon

AW Poll: bijna de helft van de lezers koopt in 2023 geen nieuwe telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een nieuw jaar, een nieuwe telefoon: voor veel mensen is dat lang traditie geweest, maar we zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een midrangetelefoon en hier zo lang mogelijk mee willen doen. Dat blijkt ook uit onze poll: bijna de helft van de lezers wil in 2023 geen nieuwe telefoon kopen. Dat heeft twee redenen: enerzijds hebben mensen net in 2022 een nieuw toestel gekocht (21 procent), anderzijds zijn mensen nog dik tevreden met hun huidige telefoon en willen ze deze zo lang mogelijk blijven gebruiken (25 procent). Een zeer duurzame oplossing.

Nieuwe telefoon in 2023?

Het lijkt ook wel een trend te zijn, dat mensen steeds wat langer doen met hun huidige telefoon. Niet alleen omdat het leven nu eenmaal al duur genoeg is geworden, maar ook omdat er simpelweg niet zo heel veel écht opwindends gebeurt in de markt. Dat zegt ook glasblazer: “De Pixel 7 in oktober 2022 aangeschaft. Die moet nog even mee. Bevalt me heel goed. Brengt Google 3d face recognition en Soli radar op een nieuw model weer terug, dan ruil ik hem in voor een nieuw toestel. Ander blijf ik er toch echt 3 jaar mee werken.”

En Stvaarwerk: “Ik twijfel nog. Normaal pre order ik ieder jaar de nieuwe top samsung. Dus dat zou nu de S23 Ultra zijn maar die vind ik toch echt wel zo weinig afwijken dit keer tov de S22 Ultra die ik nu heb. Dus ik ga voor de eerste keer waarschijnlijk 1 jaartje overslaan...” Kortom, telefoonmakers moeten spannende dingen gaan doen willen ze mensen bewegen om hun geld uit te geven aan een nieuw toestel.

AW Poll: bijna de helft van de lezers koopt in 2023 geen nieuwe telefoon

Specs en deals

Toch zijn er ook flink veel lezers die juist wel dit jaar voor een nieuw toestel gaan: 39 procent is van plan om in 2023 een nieuwe telefoon te kopen.. Khalid bijvoorbeeld: “Na bijna 5 jaar een Samsung Galaxy S9+ is het tijd voor een nieuwe... meschien S22 of S23 ultra.” 14 procent weet het nog niet: die laten het afhangen van wat er dit jaar wordt aangekondigd. Tot slot is er nog 1 procent die een andere beweegreden heeft om al dan niet een nieuwe telefoon te kopen dit jaar. Mark.v69 bijvoorbeeld, die gaat niet voor specs, maar voor een goede deal: “Ik wacht eerst nog een andere actie af bij de Samsung Galaxy Flip 4. Nu is het met 100 euro cashback, maar dat vind ik niet aantrekkelijk genoeg. Ik wacht nog wel een actie af met gratis Earbuds of Watch er bij.”

Gerelateerde artikelen

Hopelijk leest Samsung mee, Mark! En hopelijk doen jullie mee, volgende week, als er weer een nieuwe poll online verschijnt op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk