AW Poll: wat is volgens jou de beste toepassing voor ChatGPT?

AW Poll: wat is volgens jou de beste toepassing voor ChatGPT?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Software verbeteren met AI: het is nieuwe inzet in een strijd tussen de techfabrikanten Microsoft en Google. Bard is een taalbot die Googles zoekmachine slimmer moet maken. Microsoft heeft nog meer plannen met ChatGPT. Naar welke integratie kijk jij het meeste uit?

ChatGPT en Bard

In de titel van dit artikel spreken we eenvoudigweg over toepassingen voor ChatGPT. Dat is een slimme chatbot die complexe antwoorden geeft op je vragen. Toch willen we het in feite hebben over de GPT-taalbot - een onderdeel van ChatGPT - en over Bard. Een gelijkaardige technologie van Google.

Microsoft is een grote investeerder in OpenAI, het bedrijf dat GPT ontwikkelt. Het is daarom dat de Bing-zoekmachine straks wordt uitgerust met de taalbot en je mag binnenkort antwoorden in volzinnen verwachten op je vragen in de zoekmachine. Verder krijgt Bing ook een volwaardige chatfunctie zoals ChatGPT en ook Edge krijgt verbeteringen. Wanneer je een webpagina bekijkt, kan je een zijmenu van Edge raadplegen om meer duiding te krijgen over wat je leest op de pagina. Edge kan ook teksten voor je generen in verschillende schrijfstijlen.

Google werkt met Bard aan een gelijkaardig systeem. In de komende maanden mogen we een testversie verwachten waarin we in Google Zoeken de mogelijkheden van de taalbot kunnen testen. Zo'n testfase komt er ook voor de integraties van Microsoft.

AW Poll

Beide bedrijven geven ook al meteen aan dat de genoemde integraties slechts de eerste voorbeelden zijn van toepassingen. Op termijn gaan we op AI-gebaseerde functies in veel meer diensten te zien krijgen. In de onderstaande poll vragen we je wat volgens jou de interessantste toepassing is. Heb je nog meer ideeën? Bespreek ze dan in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk