AW Poll: Google Foto’s is meest populaire galerij-app onder lezers

AW Poll: Google Foto’s is meest populaire galerij-app onder lezers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De helft van onze lezers maakt gebruik van Google Foto’s als vaste galerij-app. Een galerij-app is de app die je gebruikt om de foto’s en video’s te bekijken die je met je telefoon hebt gemaakt. Maar liefst 49 procent zegt daar Google Foto’s voor te gebruiken, in plaats van de app die al standaard vanuit de fabrikant komt.

Google Foto's

Er zijn wel lezers die de fabrikant-app gebruiken, namelijk zo’n 37 procent van de mensen die onze poll beantwoordde. Wat opvalt is dat er verder eigenlijk weinig smaken zijn: 5 procent gebruikt een app uit de Play Store en 8 procent zet meerdere apps in om zelfgeschoten kiekjes en filmpjes te bekijken.

Het mag dan de meest populaire keuze zijn, soms wordt het een uitdaging gemaakt om Google Foto’s te gebruiken. Dat ervaart bijvoorbeeld Niels.L: “Standaard google foto's. Echter weigert de camera app van Xiaomi deze als galerij app te accepteren en worden foto's vanuit de camera app altijd in de galerij app van Xiaomi geopend...en die moet je dan eerst allerlei rechten geven etc etc... Gedoe. Volgende telefoon wordt weer Nokia of Motorola..”

AW Poll: Google Foto’s is meest populaire galerij-app onder lezers

Populaire galerij-apps

Het scheelt dus nogal welke smartphone je gebruikt. Samsung-eigenaren lijken prima tevreden te zijn met de eigen galerij van het merk. Nobody gebruikt : Gewoon de gallery van Samsung”, waarop Sjoerd-1 aangeeft dat hij deze erg goed vindt. Daarnaast noemen meerdere lezers de Simple-app. Paultjes zegt: “Ik gebruik ook de Simple Mobile Tools app, en dan de Pro versie. Prima app.” F-Stop is daarnaast ook een veelgekozen alternatief. Mo Hinterecke: “F-Stop Gallery Pro. Prima app om een grote collectie te beheren en bekijken via tags of een landkaart.” Daarnaast wordt ook Quickpic genoemd. Retska: “Quickpic 4.5.2 de laatste versie voor het werd overgenomen door Cheetah.”

Liever een Quickpic dan een… Nou, precies. Fijn om te zien dat niet alleen de standaard-apps worden gebruikt om te kijken of die ene foto wel echt de moeite waard is of om weer eens dat grappige filmpje op te zoeken van toen je in je vijver viel. Misschien vind je onder die apps wel een veel fijnere app, dus dank lezers voor jullie input! Volgende week weer? Dan komen we terug met een nieuwe AW Poll.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de galerij-app te gebruiken op Android, iOS en het web om foto's te beheren en delen. Met een snelle interface en een aantal handige funct ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk