AW Poll: kwart lezers maakt gebruik van Waze voor navigatie

AW Poll: kwart lezers maakt gebruik van Waze voor navigatie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

25 procent van de Androidworld-lezers gebruikt de app Waze om ergens heen te navigeren. Sowieso doet Google (eigenaar van Waze) goede zaken: het grootste deel, 40 procent, gebruikt de klassieker, Google Maps. Het blijkt maar moeilijk te zijn voor andere navigatie-apps om door te breken, al zijn er wel degelijk lezers die wel een andere app hebben gekozen om van a naar b te komen.

Waze

Waze werkt volgens Sportduikertje goed samen met Android Auto, maar RoB W heeft er in zijn auto wat problmen. "ik gebruikte Waze, maar die doet 't al enige tijd niet meer bij Google auto. Het is dus Google maps. Ooit hadden we in Nederland een woord voor navigatie dat inherent was aan een Nederlands bedrijf: TomTom. ‘Zet jij de TomTom even aan?’ en ‘Ik hoef geen routebeschrijving, ik TomTom er wel heen’ werden toen heel normale dingen om te zeggen. Hoewel TomTom als los apparaat niet heel erg vaak meer wordt gebruikt, is de technologie van het bedrijf nog wel veelvuldig te vinden binnen andere technologie. En hun eigen TomTom Go, dat nog door een flinke 11 procent van de lezers wordt gebruikt. TomTom MyDrive kan op minder fans rekenen: dat wordt door twee procent gebruikt, waar TomTom Navigation door 3 procent wordt ingezet om te navigeren.

AW Poll: kwart lezers maakt gebruik van Waze voor navigatie

AW Poll

OsmAnd, MAPS.ME, HERE WeGo, Mapy.cz, Magic Earth, ANWB Onderweg worden ook gebruikt, maar slechts mondjesmaat door een paar procent van de lezers. Wat wel iets populairder is, dat is Flitsmeister. Veel mensen kennen de app van de radio: vaak als de file-informatie langskomt, dan worden via Flitsmeister nog even de flitsers genoemd om mensen te helpen een boete te voorkomen (en vooral: veiliger te rijden). Tot slot is er natuurlijk nog Sygic, de navigatie-app die door 8 procent van lezers wordt gebruikt. Papa-langkous bijvoorbeeld: “Recentelijk voor het autorijden Sygic, maar ivm betere lees snellere file update Google maps. Voor het fietsen gebruikte ik met veel plezier Osmand. Vaak in gebruik met fietsroutes in gpx. Voor op de fiets ideaal omdat deze tijdens de route en navigatie automatisch het scherm aan en uitzet, wat een enorme batterij besparing oplevert. Omdat ik tegenwoordig een nieuwe Garmin horloge heb met goede duidelijke kaarten, gebruik ik deze ook.”

Gerelateerde artikelen

1 procent gebruikt helemaal geen navigatie-apps en 3 procent gebruikt toch nog een andere app, zoals Amigo. Ecalpemos: “Gebruik tot volle tevredenheid Amigo, powered bij Tomtom.” Toch nog volop TomTom dus.

Wij navigeren ons volgende week weer naar een nieuwe poll. Bedankt voor het meedoen, tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk