AW Poll: podcastdiensten Spotify en Google Podcasts meest populair onder onze lezers

AW Poll: podcastdiensten Spotify en Google Podcasts meest populair onder onze lezers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

The Minimalist Podcast, de Tech in Five-podcast, de Universiteit van Nederland-podcast: er bestaan tienduizenden podcasts op de wereld. Maar, hoe luister je die? Uit onze AW Poll blijkt dat er toch voornamelijk wordt gekozen voor Spotify en Google Podcasts, als er überhaupt al podcasts worden geluisterd.

Podcasts luisteren

28 procent zegt podcasts te luisteren via Spotify. Daar zal het Scandinavische streammerk blij mee zijn, want het heeft miljoenen geïnvesteerd om zijn podcastsectie groots te maken. Daarnaast is ook Google Podcasts heel populair onder Androidworld-lezers: 27 procent zegt daar naartoe te gaan voor zijn dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse portie podcastplezier. YouTube en Apple Podcasts worden slechts mondjesmaat gebruikt met 4 procent en 2 procent.

Er zijn ook podcaststreamers die we helemaal niet beluisteren, zoals PlayerFM, Deezer, Castbox en iHeartRadio: die kregen allemaal 0 stemmen. Wel wordt er door vrij veel mensen geluisterd naar Pocket Casts (10 procent) en is er ook een deel dat kiest voor ofwel TuneIn Radio (1 procent), ofwel Podcast Addict (3 procent). 7 procent gebruikt er weer een heel andere app voor. Fluppe bijvoorbeeld, die kiest voor: “Podimo”.

AW Poll: podcastdiensten Spotify en Google Podcasts meest populair onder onze lezers

AW Poll

Thor68 heeft die ook geprobeerd, maar is toch teruggegaan naar Spotify: “Gewoon via Spotify, die podimo app geprobeerd maar vind die app niet prettig werken.” Je kunt natuurlijk ook podcasts luisteren in de app van bepaalde makers of radiozenders. bernardo_van_olst gebruikt die methode: “In NPO Radio 1 app, NPO Luister app, BNR Nieuwsradio app, nrc Audio.”

Niet iedereen luistert naar podcasts. Zo zegt 19 procent dat het geen podcasts beluistert. Daar kunnen veel redenen voor zijn: omdat het meer afleidt tijdens het werk dan bijvoorbeeld muziek, omdat de onderwerpen ze niet aanstaan of bijvoorbeeld omdat ze sowieso liever naar muziek luisteren wanneer ze hun oordopjes er weer in poppen. Marvado is zo iemand: “Ik heb het wel eens geprobeerd, maar het kon me niet boeien. Ben je lekker aan het klussen en dan moet je je weer concentreren op wat iemand vertelt. Ook tijdens autorijden vind ik het waardeloos. Voor mijn studie moet ik af en toe naar wat luisteren, dat gaat via een website en ik zag dat het ook aangeboden wordt via allerlei andere luisterdiensten. Dus gewoon muziek aan en nieuwe en oude dingen luisteren.”

Nou, je kunt ook heel goed klussen op het zoetgevooisde stemgeluid van onze eigen Dim hoor! Dan sla je de spijker direct op z’n kop! ;) Bedankt voor het meedoen allemaal, tot volgende week!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk