AW Poll: ruim tweederde van de lezers deelt telefoonwachtwoord met partner

AW Poll: ruim tweederde van de lezers deelt telefoonwachtwoord met partner

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Maar liefst 68 procent van de lezers van Androidworld deelt met zijn of haar partner het wachtwoord van de smartphone. Zijzelf én dus ook hun smartphone zouden geen geheim voor hun partner moeten zijn. Er zijn echter ook mensen die daar anders over denken: 12 procent van de koppels verbergt de pincode voor elkaar.

Toegang tot je partners telefoon

Dendroid weet de pincode van zijn partner maar al te goed: “Tja die heb ik zelf ingesteld aangezien ik de toestellen hier moet instellen 😅.” Effe kent dat gevoel: “Ze vertelt het me telkens als ik moet helpen met haar telefoon maar ik vergeet het steeds.” Dirk-Jan is ook duidelijk iemand die wachtwoorden deelt met zijn partner. “Yep, niks te verbergen!”

Er zijn ook mensen die die van hun partner wel weten, maar hij of zij niet die van hen: 10 procent van de lezers geeft dit aan. Andersom, dus dat de partner het wel weet, komt maar in 5 procent van de gevallen voor, zo blijkt. 6 procent van de respondenten geeft aan geen partner te hebben: dat scheelt weer een punt van discussie. Het is namelijk best vervelend als de één heel erg pro-delen is en de ander wat meer gesteld is op zijn of haar privacy. Aan de andee kant zijn er ook veel lezers die aangeven dat ze elkaars pincodes wel weten, maar dat ze ze nooit gebruiken: een kwestie van vertrouwen.

AW Poll: ruim tweederde van de lezers deelt telefoonwachtwoord met partner

Toch wel praktisch

Dat kan handig zijn, zo ervaarde lezer gabriel_knight. Die had niet de pincode, maar kon wel met de vingerafdruk in het toestel komen. Dat bleek toch erg fijn: “Toen mijn partner plotsklaps overleed had ik een groot probleem. Ik kon er met mijn vingerafdruk wel in maar even later had ik zijn pincode nodig. Met veel geluk zijn pincode geraden. Kon tenminste zo zijn vrienden contacteren om naar de uitvaart te komen.”

Sterkte Gabriel. Zo zie je maar: het heeft dus zeker niet altijd met privacy te maken: soms kan het een heel andere functie hebben om toegang te hebben tot iemands telefoon. Desondanks blijft het aan jou om te staan voor wat jij prettig vindt. Er zijn voors en er zijn tegens. Niet je toegang willen delen betekent echt niet dat je op je smartphone stiekem met je minnaar aan het Whatsappen bent. Daar gebruik je natuurlijk gewoon je werktelefoon voor.

Gerelateerde artikelen

Grapje natuurlijk. Jullie zijn ook een beetje onze partners en we geven jullie altijd toegang tot een nieuwe AW Poll. Volgende week bijvoorbeeld weer, tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk