AW Poll: tweederde van de lezers wil nog oplader bij smartphone krijgen

AW Poll: tweederde van de lezers wil nog oplader bij smartphone krijgen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Tweederde van de Androidworld-lezers wil dat een oplader gewoon nog wordt meegeleverd met een telefoon. Veel fabrikanten willen het uit milieu-oogpunt niet meer (en natuurlijk geldbesparingen), maar onze smartphonebezitters blijken niet zo’n fan van dat beleid.

Oplader bij je smartphone

Waar in 2020 menig lezer zei dat hij of zij wel opladers genoeg heeft (56 procent), is dat nu heel anders. 66 procent van de lezers verwacht gewoon een nieuwe oplader bij elke smartphone die hij of zij koopt. Drankorgel bijvoorbeeld, die spekt de drankenkast graag door de oude telefoon te verkopen. “Ik verkoop mijn oude telefoon altijd en heb dus een oplader nodig. Geen lader meeleveren is geld uit de zak kloppen. Zeker nu elke telefoonfabrikant een andere techniek voor het snel opladen gebruikt. Het is beter als er een verplichte standaard voor snel opladen komt zodat laders uitwisselbaar zijn.”

29 procent heeft er niet zo’n behoefte aan: nóg een oplader in huis. eentje heeft er een slim idee op bedacht. “Ik zou het wel goede optie vinden om telefoon zonder oplader te verkopen en dat optie hebt nieuwe te krijgen met huidige snellaad techniek als je oude inlevert ofzo. Ik heb thuis eigen oplader van anker gekocht waar ik al mijn usb apparatuur oplaad. Heb van laatste telefoons de laders nog in de verpakking. Daarnaast valt op dat de laders die meegeleverd worden vaak geen snellader is.”

Veel twijfel

Het voordeel van een opladerloze smartphone is dat de doosjes bijvoorbeeld wat kleiner kunnen en er hierdoor zowel meer doosjes in een vrachtwagen passen als op het schap (of in het magazijn, wat tegenwoordig helaas veelal nodig is wegens overvallen). 5 procent heeft niet echt een mening over dit onderwerp of twijfelt tussen de twee opties.

Die twijfel is voor te stellen: je wil natuurlijk bij je telefoon het liefst de bijbehorende kabel gebruiken, omdat dat bij elkaar hoort en daardoor waarschijnlijk het meest optimaal werkt (of tenminste moet werken zoals de smartphonemaker belooft). Dat zegt ook Shogun. “Met voortschrijdende laadtechnieken wil ik ook de lader die daar bij hoort zonder me af te vragen of ik nu wel optimaal gebruik maak van die nieuwe techniek. Ja dus.”

AW Poll: tweederde van de lezers wil nog oplader bij smartphone krijgen

Tegelijkertijd is het beter voor onze planeet als er niet elke keer weer nieuwe laders worden geproduceerd en vervoerd. Bovendien heb je op een bepaald moment wel een la vol met USB-C-opladers, toch?

Volgende week zijn we terug met een nieuwe AW Poll, nu gaan we verder met het knopen van een springtouw van al die kabels. Tot dan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk