AW Poll: welke wachtwoordmanager gebruik jij?

AW Poll: welke wachtwoordmanager gebruik jij?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je gelooft het misschien niet maar 'password', 'wachtwoord', '123456', en 'Samsung' zijn zeer veelvuldig gebruikte wachtwoorden, zo bleek uit dit artikel. Lekker makkelijk want zo hoef je geen ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Deze mensen weten niet dat er ook wachtwoordmanagers zijn, die het onthouden (en bedenken) van wachtwoorden van ze overneemt. Gebruik jij een wachtwoordmanagers? Zo ja, dan willen we graag weten welke.

Wat is een goed wachtwoord?

Een eenvoudig wachtwoord volstaat dan zeker niet, '1234qwer' is uit den boze. Hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten gebruiken, is ook een doodzonde. Ook eenvoudige wachtwoorden zoals voornaam plus geboortedatum of voor verschillende websites, apps en diensten ongeveer hetzelfde wachtwoord gebruiken is zeker niet aan te raden. Maar wat is dan wel een goed wachtwoord? Voor het antwoord op deze vraag hebben we voor jou vijf tips voor sterke wachtwoorden. Je kan ook kijken of je niet een van deze slechte gewoonten met wachtwoorden hebt. Uiteraard kun je het maken van veilige wachtwoorden het beste overlaten aan een wachtwoordbeheerder. Dit zijn 4 gratis apps en de Google Wachtwoordmanager is ook een goede keuze. En straks kun je misschien wel inloggen op diensten zonder wachtwoord.

AW Poll

Hoe dan ook, wij zijn benieuwd of jullie een wachtwoordmanager gebruiken en zo ja, welke? Laat hiervoor je stem achter in de AW Poll. Geef ook in de reacties aan waarom jij deze app gebruikt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Community

Dit vind je misschien ook leuk