Duurzaamheid

Lees al het laatste nieuws over Duurzaamheid

Wat is duurzaamheid?

De officiële definitie van duurzaamheid is: "Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Voorbeelden zijn een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, een hoogopgeleide en gezonde bevolking, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen."

Deze definitie komt er eigenlijk op neer dat we met zijn alleen de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Je kan op vele manieren duurzaam leven, duurzaamheid is ook een heel breed begrip. Om dit begrip begrijpelijker te maken heeft John Elkington de 3 P's bedacht: People, Planet, Profit. In een duurzame wereld zijn mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht, zodat we de aarde niet uitputten.

Alles over duurzaamheid

In 2021 stond de themaweek op Androidworld in het teken van duurzaamheid. Je kan hier een overzicht bekijken van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen die we in die themaweek hebben besproken.

Duurzaamheid

Dit vind je misschien ook leuk