Chromecast met Google TV (HD) officieel: nu te koop in België (Update)

Chromecast met Google TV (HD) officieel: nu te koop in België (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heef zijn nieuwe en goedkopere Chromecast met Google TV (HD) voorgesteld. Het apparaat streamt content in een HD-resolutie en dat maakt hem voordeliger dan de 4K-variant. Wel maakt hij nog steeds van elke televisie een smart tv. De Chromecast met Google TV (HD) kost 39,99 euro en we tonen waar je hem kan kopen.

*Update 22/09 om 16:45 uur: Google heeft de Chromecast met Google TV (HD) nu officieel aangekondigd. We hebben dit artikel bijgewerkt.

Chromecast met Google TV (HD)

De nieuwe Chromecast met Google TV is vandaag opgedoken in verschillende Nederlandse webshops, en nu is het ook officieel. In een blogbericht maakt Google Nederland bekend dat de Chromecast met Google TV (HD) vanaf nu in de winkels ligt.

Net als de 4K-versie die dit jaar werd aangekondigd maakt zorgt ook deze HD-variant ervoor dat je Google TV kan gebruiken op elke tv. Je bedient de interface dankzij de meegeleverde afstandsbediening, die ook een knop bevat waarmee je de Google Assistent kan oproepen.

Een belangrijk verschil is dat de nieuwe Chromecast met zijn prijs van 39,99 euro goedkoper is. Dat komt omdat hij beelden streamt met een lagere resolutie van maximaal 1080p en HDR. De Chromacast met Google TV (4K) streamt logischerwijs met een 4K-resolutie en HDR.

Nieuwe Android-versie?

Recent is er heel wat informatie gelekt over de nieuwe Chromecast. Hij zou een probleem oplossen dat nog wel aanwezig is met de huidige Chromecast, namelijk de beperkte opslag die er beschikbaar is voor apps. Google heeft over deze vebetering nog niets bekend gemaakt. Verder is er ook nog onduidelijkheid over de deze versie van Google TV die met de HD-Chromecast komt. Vermoedelijk is deze gebaseerd Android 12, terwijl de 4K-variant werkt met Android 10. De nieuwigheden met deze nieuwe versie kan je hier en ook hier lezen.

Een punt dat we zullen moeten testen is de prestaties van de Chromecast-HD wanneer je apps gebruikt of door de interface bladert. Hij heeft namelijk volgens eerder lekken minder werkgeheugen en een iets lichtere chipset. Al zal dat ook nog moeten blijken wanneer er meer duidelijkheid is over deze Chromecast met Google TV (HD).

Chromecast met Google TV kopen

Je kan de Chromecast met Google TV (HD) HD kopen in een witte kleur. Hij kost 39,99 euro.

Entertainment

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk