Disney+-streamingsdienst vanaf deze zomer beschikbaar in België

Disney+-streamingsdienst vanaf deze zomer beschikbaar in België

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Disney+ in België

Sinds jaar en dag gingen er geruchten over de komst van een streamingsdienst uit de stallen van het Amerikaanse Disney. Het bedrijf zou daarmee de concurrentie aangaan met Netflix: momenteel nog de nummer één streamingsdienst van het Belgische streamingslandschap. Windeieren heeft het niet gelegd - de dienst verzamelde binnen 24 uur na de lancering in november zo’n 10 miljoen abonnees. Nederland was een van de focusmarkten voor Disney+; helaas bleef België nog buiten schot. Toch is de lancering nabij, zo blijkt uit een persbericht van Disney - in de zomer van 2020, om precies te zijn.

Disney+ gaat vanaf de zomer van 2020 flink de concurrentie aan met Netflix

[readmore articles="198849,201717"]

Vanaf 24 maart zullen verschillende West-Europese landen kennis mogen maken met de dienst, waaronder Engeland, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Disney laat weten dat andere West-Europese markten, waaronder België, Portugal en Scandinavië, pas in de zomer van 2020 volgen. Een precieze lanceringsdatum heeft het bedrijf niet afgegeven, al zou het verrassend zijn als Disney de streamingsdienst pas lanceert na de start van de zomervakantie. Dat zou immers een reden kunnen zijn om een abonnement op Disney+ te nemen - dat maakt voor relatief goedkoop vermaak van de kinderen.

Relatief goedkoop

In vergelijking met Netflix – de dienst die recentelijk behoorlijke prijsverhogingen aankondigde – is Disney’s-streamingsplatform relatief goedkoop. Gebruikers betalen zo’n 6,99 euro per maand, of 70 euro per jaar: daarvoor mag je op vier schermen tegelijk streamen, op maximaal 4K-resolutie. Kijk je bij Netflix, dan krijg je daar voor 7,99 euro slecht SD-kwaliteit. Tegelijkertijd zijn gebruikers gebonden aan het streamen op één scherm. Pas vanaf 15,99 euro per maand kunnen gebruikers met 4 schermen tegelijk aan de slag én kunnen films en series gestreamd worden op ‘Ultra HD-kwaliteit’.

Hoe succesvol Disney+ ook mag zijn, niet iedereen behoudt zijn abonnement

[readmore articles="204639,204328"]

Zodra de dienst in België beschikbaar komt, kunnen gebruikers zich vermaken met de ‘Star Wars’-reeks, evenals ‘The Mandalorian’ en verschillende Disney-films. Daarnaast biedt Disney+ een hoop content van zenders zoals National Geographic. Niet zo gek overigens: The Walt Disney Company bezit 73 procent van de aandelen van de zender. Bij de lancering van de streamingsdienst maakte Disney bekend dat het werkt aan verschillende Disney+ exclusieve content, en dat films en series die op televisie komen, uiteindelijk ook op de streamingsdienst verschijnen. Zit jij al klaar met popcorn?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk