HBO Max en Discovery+ fuseren in 2023, komst naar België?

HBO Max en Discovery+ fuseren in 2023, komst naar België?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het entertainmentbedrijf Warner Bros. Discovery gaat zijn twee streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samenvoegen. In de zomer van 2023 moet in de Verenigde Staten een gecombineerde dienst verschijnen, en daarna volgt een uitrol naar andere landen.

HBO Max en Discovery+

Dit jaar verscheen HBO Max in Nederland, maar de streamingdienst van producten HBO is nog niet beschikbaar in België. Daar kan wel eens verandering in komen. Discovery+, een andere streamingdienst, is onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als HBO Max, en daarom volgt de beslissing om de krachten van beide diensten te bundelen. Dat nieuws komt van David Zaslav, topman van Warner Bros. Discovery, bij de bekendmaking van nieuwe kwartaalcijfers. De gecombineerde dienst moet uiteraard een grotere vuist maken tegen concurrenten als Disney+ en Netflix.

In de VS komt er volgend jaar een overgangsperiode waarbij klanten alle content van Discovery+ kunnen zien op HBO Max en omgekeerd. In de zomer moet de nieuwe dienst dan volgen, en de bedoeling is dat de gecombineerde dienst ook in de herfst van 2024 naar nieuwe markten komt. Of een expansie naar België op de agenda staat, is niet bekend.

Abonnement met reclame?

Op dit moment zijn HBO Max en Discovery+ samen al goed voor 92,1 miljoen abonnees wereldwijd. Toch hoopt Warner Bros. Discovery om tegen 2025 sterk te groeien dankzij de gecombineerde dienst. Er moeten dan 130 miljoen abonnees zijn. Het bedrijf overweegt ook een goedkoper abonnement voor zijn dienst, eentje dat met reclame komt. In de VS is er momenteel al een abonnement met reclame op HBO Max.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over HBO Max? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Entertainment

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk