Samsung smart tv's krijgen Stadia en GeForce Now in 2022

Samsung smart tv's krijgen Stadia en GeForce Now in 2022

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De tv's die Samsung in 2022 aankondigt zullen standaard verschijnen met een app voor Google Stadia en NVIDIA GeForce Now. De twee cloudgamingdiensten maken deel uit van de Gaming Hub op Samsung-televisies.

Stadia en GeForce Now op Samsung-tv's

Samsung begint 2022 met een leuke aankondiging voor gamers die dit jaar op zoek gaan naar een nieuwe televisie. Een select aantal van de smart tv's die het bedrijf dit jaar aankondigt, zullen werken met de bekendste cloudgamingdiensten: Google Stadia en NVIDIA GeForce Now. Dat maakte Samsung bekend in een blogbericht.

Stadia en GeForce Now laten jen gamen danklzij de kracht van je internetverbinding, zonder dat de aankoop van een gameconsole noodzakelijk is. Ze zullen beide deel uitmaken van de Gaming Hub op smart tv's en die biedt ook al ondersteuning voor de bekende spelconsoles van Sony en Microsoft. Het is dus mogelijk dat Stadia en GeForce Now ook vanaf het begin zullen werken met PlayStation- en Xbox-controllers.

4K en surround

Verder verwachten we dat Google Stadia zal werken in de hoogst mogelijke kwaliteit die het Stadia Pro-abonnement toelaat, namelijk gamen in een 4K-resolutie. Samsung beklemtoont dat de tv's in 2022 met krachtigere speakers komen die surround-geluid mogelijk maken, en naar verwachting zal Googles dienst ook van die luidsprekers gebruik maken. Voor GeForce Now is het eerder twijfelachtig of de dienst 4K-streams zal ondersteunen op Samsung-televisies vermits die feature tot nog toe exclusief werkte in combinatie met de Shield TV.

Eerder maakte LG nog bekend dat de cloudgamingdiensten zullen werken op zijn recentste televisies met WebOS. In juni vorig jaar maakte Google Stadia nog beschikbaar op televisies met Android TV.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smart tv's? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk