'Samsung TV Plus-streamingdienst komt ook naar andere smart tv's'

'Samsung TV Plus-streamingdienst komt ook naar andere smart tv's'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn gratis streamingdienst Samsung TV Plus ook op televisies mogelijk ook aanbieden van andere fabrikanten. Het bedrijf is momenteel in verregaande gesprekken met televisiemaker TCL. Samsung TV Plus bevat filmkanalen en bekende series als The Walking Dead en Top Gear.

Samsung TV Plus

Iedereen die een slimme tv heeft van Samsung zal vast al de Samsung TV-app hebben opgemerkt. Het is een streamingdienst die volledig gratis en Samsungs verdienmodel bestaat volledig uit advertenties. Volgens een nieuwsbrief van journalist Janko Roettger heeft Samsung plannen om zijn streamingdienst uit te brengen op televisies van concurrenten. Het is daarvoor al in gesprek met het bedrijf TCL, maar Samsung zou de ambitie hebben om Samsung TV Plus breed beschikbaar te maken.

Gerelateerde artikelen

Samsung TV Plus ondersteunt 1.600 kanalen en het is beschikbaar in 24 landen, waaronder Nederland en België. De dienst kan bekende series aanbieden zoals Top Gear, The Walking Dead, Law & Order en de programma's van de bekende tv-kok Gordon Ramsay. Daarnaast is er nog een filmaanbod, onder meer met het Paramount Movie Channel.

Volgens Samsung is het aantal kijkers op zijn streamingdienst het voorbije jaar verdubbeld en er wordt wereldwijd 3 miljard uur gekeken naar Samsung TV Plus. Wat dus is begonnen als een extra troef om meer slimme televisies te verkopen, groeit nu uit tot een nieuw verdienmodel voor het bedrijf. Op dit moment behaalt Samsung met zijn reclamemodel een omzet van omgerekend 3,7 miljard euro alleen in de Verenigde Staten en dat cijfer moet groeien tot 8,3 miljard euro tegen 2026, aldus Sammobile.

Beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer we de streamingdienst ook op andere televisies te zien krijgen. Het is niet duidelijk of Samsung TV Plus ooit zal verschijnen in de Google Play Store voor Android TV en Google TV. Dat zou een manier zijn waarmee de dienst in één klap voor een grotere groep gebruikers toegankelijk kan worden. Al lijkt het erop dat Samsung op dit moment alleen onderhandelt met specifieke fabrikanten van televisies.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk