Sonos Ray officieel: compacte soundbar kost 299 euro

Sonos Ray officieel: compacte soundbar kost 299 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Sonos Ray is de nieuwe en goedkoopste soundbar van het merk. Hij moet het toegankelijker maken om het geluid van je televisie een flinke upgrade te geven. Hij komt met True Play-ondersteuning en kan 's nachts automatisch de luidste tonen dempen. De Sonos Ray kost 299 euro.

Sonos Ray-soundbar

Een nieuwe soundbar die surroundgeluid en een krachtiger televisiegeluid voor een brede groep mensen mogelijk maakt, daar pakt Sonos donderdag mee uit op een digitaal lanceringsevenement. De Sonos Ray werkt met vier versterkers, twee tweeters en twee mid-woofers. Volgens Sonos moet die opstelling voor een rijk geluid zorgen als je tv-kijkt, muziek beluistert of games speelt op je spelconsole. Hij komt dus niet met een aparte subwoofer en de mid-woofers nemen alleen de lage tonen voor hun rekening.

De Ray werkt met TruePlay, dat is een bekende Sonos-functie die ervoor zorgt dat je geluid wordt geoptimaliseerd voor de ruimte waarin de soundbar zich bevindt. Verder is het geluid enkel naar voren gericht en komt het uit een vlakke gril zodat het niet kan worden vervormd door bijvoorbeeld je tv-kast. Sonos houdt verder rekening met zijn die vroeger naar bed gaan. De Night Sound-instelling kan de luidste tonen 's nachts dempen zodat niemand bijvoorbeeld plots wakker wordt van een explosie die weerklinkt bij een actiefilm.

Aansluitingen en surroundopstelling

De Ray kan je met vrijwel elke tv verbinden dankzij de optische audio-ingang. Dat wil zeggen dat het apparaat niet via HDMI aangesloten wordt zoals de andere soundbars van Sonos. Hij beschikt wel over een ethernetpoort, al kan je ook via wifi je Ray-soundbar verbinden.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Sonos Ray officieel: compacte soundbar kost 299 euro

Vervolgens kan je ook muziek afspelen via je telefoon als je de soundbar laat werken met apps zoals Spotify, Apple Music en Amazon Music. De Ray heeft daarnaast een infraroodontvanger en je kan hem dus ook via een afstandsbediening bedienen. Bovenaan zijn touchknoppen waarmee je afspeelt en pauzeert of het volume aanpast.

Sonos benadrukt dat de Ray ook een plaatsje kan krijgen in een surround-opstelling en je kan hem via de Sonos-app laten werken met een subwoofer of speakers aan weerszijden van de kamer. De Ray moet de goedkoopste soundbar in Sonos' portfolio worden, naast de premium Arc en de midrange Beam (Gen 2).

Sonos Ray kopen

De Sonos Ray is een witte en zwarte tint verkrijgbaar. Hij ligt vanaf 7 juni in de winkels en kost 299 euro.

  • Sonos Ray - 299 euro

Sonos heeft donderdag ook een slimme spraakassistent voorgesteld genaamd Sonos Voice Control. Die functie rolt via een update uit naar alle slimme speakers van het merk, maar hij zal niet werken met de Ray. De Sonos Ray werkt ook niet met andere slimme hulpjes zoals Alexa of de Google Assistent.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Sonos? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

De populairste artikelen over Sonos
Sonos Ray officieel: compacte soundbar kost 299 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk