'Sonos lanceert eigen spraakassistent op 1 juni: dit kan je er (niet) mee'

'Sonos lanceert eigen spraakassistent op 1 juni: dit kan je er (niet) mee'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sonos werkt aan een eigen spraakassistent die zal werken op zijn slimme audioapparaten. De 'Sonos Voice Experience' moet dienen als een alternatief voor Alexa of Google Assistent, al lijken er eerst nog veel beperkingen te zijn. Het systeem werkt bijvoorbeeld nog niet met Spotify.

Sonos Voice Experience

Op 1 juni heeft Sonos ons iets nieuw te vertellen, dat schrijft The Verge. Op die dag gaat het bedrijf zijn Sonos Voice Experience uit de doeken doen, die moet dienen als een alternatief voor de Google Assistent of Alexa. Al gaat het voor alle duidelijkheid niet om een vervanger van die bekende diensten, eerder om een eigen spraakassistent die gebruikers meer keuzemogelijkheden moeten geven.

Recent heeft Sonos vacatures online gezet die verband houden met Voice Experience en daaruit leren we al een aantal zaken. Volgens de omschrijving is het Sonos' ambitie "om spraakinteractie volledig privé te maken, persoonlijker en ook meer natuurlijk." Het lijkt er dus op dat Sonos Voice Experience gebruikers moet aanspreken die liever niet willen dat Google of Amazon hun commando's aanhoren. Daarnaast wil Sonos kennelijk aangepaste functies toevoegen die niet mogelijk zijn met de bestaande spraakassistenten.

"Hey Sonos"

Verder is gelekt dat gebruikers de aandacht zullen trekken van de nieuwe assistent met de zin: "Hey Sonos". Uit interne testen van de producent van audioapparatuur zou blijken dat de eigen assistent sneller taken uitvoert dan andere spraakassistenten, al mogen we wel verwachten dat hij enkel in het Engels werkt. Sonos wil de functie eerst in de Verenigde Staten uitrollen op 1 juni en daarna komt hij pas naar andere markten.

'Sonos lanceert eigen spraakassistent op 1 juni: dit kan je er (niet) mee'

De Sonos Move, ofwel de eerste bluetooth-speaker die het merk uitbracht

In eerste instantie zal Sonos Voice Experience nog niet met alle bekende muziekdiensten werken en er is bijvoorbeeld geen ondersteuning voor Spotify of YouTube Music bij de lancering. Wel werkt de assistent met: Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer en de eigen Sonos Radio. Wanneer die ondersteuning wordt uitgebreid is ook nog niet bekend.

Ruzie met Google

Het is niet geheel onverwacht dat Sonos een eigen spraakassistent wil uitbrengen, want vorig jaar is er al de eerste informatie over gelekt. Daarnaast is het ook geen geheim dat Sonos geen al te beste relatie heeft met Google, omdat het bedrijf patenten van Sonos zou hebben geschonden met het uitbrengen van zijn Nest-speakers.

Het lijkt erop dat Sonos mogelijk nog meer aan te kondigen heeft volgende maand, want eerder was er al heel wat informatie gelekt over een nieuwe voordelige soundbar van het bedrijf. 'Sonos Ray', zo moet hij heten. Wat denk jij van het idee van een Sonos-spraakassistent? Zou jij die willen gebruiken in plaats van de bestaande assistenten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Sonos

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk