Xiaomi Mi Box 4S Max officieel: Android TV-box met krachtige specs

Xiaomi Mi Box 4S Max officieel: Android TV-box met krachtige specs

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi komt met een nieuwe tv-box met Android TV. Wat opvalt is dat de Mi Box 4S Max krachtiger is dan zijn concurrenten dankzij 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslag. De prijs blijft wel vrij toegankelijk, want omgerekend kost hij 85 euro.

Xiaomi Mi Box 4S Max

Xiaomi komt met een nieuw apparaat dat graag een plekje naast je televisie verovert. De Mi Box 4S Max is een Android TV-box die je app laat installeren vanuit de Play Store en laat streamen via Chromecast. Xiaomi heeft hem op zijn website in China voorgesteld. Bij het apparaat komt een afstandsbediening en vooral de specificaties springen in het oog.

4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslag, het maakt hem krachtiger dan zijn belangrijkste concurrenten. Apparaten als de Chromecast met Google TV de NVIDIA Shield TV hebben elk 2 GB RAM en 8 GB opslag en vooral die opslagruimte is vrij beperkt voor wie met veel apps aan de slag wil.

4K HDR-streaming

Als we verder in de specificaties duiken vinden we een Amlogic S905X3-chipset, dat is een quad-core processor die je laat streamen in een 4K-resolutie met HDR en bij 60 frames per seconde. Xiaomi adverteert ook 8K-streaming maar het apparaat beschikt niet over de benodigde hardware om 8K-beelden te decoderen, dus het is maar de vraag welke kwaliteit hij zal weergeven.

Verder komt hij met een HDMI 2.1-poort en een usb-a-poort. Wanneer je Android TV opent zie je de MIUI-schil van Xiaomi aan het werk. Verder kan je samen met de microfoon op de afstandsbediening ook de Google Assistent aan het werk zetten.

Android TV 12?

Xiaomi deelt niet welke versie van Android TV wordt gebruikt bij de Mi Box 4S Max. We weten dus niet of het gaat om Android TV 12, de laatste versie. In december stelde het apparaat ook nog een streamingstick voor, de TV Stick 4K, die met Android TV 11 werkte. Dat apparaat werkt ook met 2 GB RAM en 8 GB opslag.

Of de nieuwe Xiaomi Mi Box 4S Max ook in Nederland en België op de markt komt, is nog niet bekend. Hij is voorlopig enkel in China voorgesteld. Omgerekend en met toevoeging van btw kost de Mi Box 4S Max 85 euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android TV-boxen? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Entertainment

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk