YouTube Kids komt naar naar meer smart tv's en consoles

YouTube Kids komt naar naar meer smart tv's en consoles

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube heeft nieuwe plannen met de YouTube Kids-app voor smart tv's en spelconsoles. YouTube Kids krijgt een integratie in de YouTube-app en het wordt daarmee voor het eerst beschikbaar op heel wat apparaten.

YouTube Kids voor smart tv

YouTube Kids is al jarenlang de naam voor de kindvriendelijke versie van YouTube. Jongeren kunnen er video's kijken die geschikt zijn voor hun leeftijd en de Kids-versie heeft aangepaste aanbevelingen met content die zij interessant vinden.

Op veel smart tv's is er al een afzonderlijke YouTube Kids-app die ouders kunnen installeren. Dat is zo op Android TV, de televisies van Samsung en LG en op Apple TV. YouTube kondigt nu een nieuwe integratie aan van Kids in zijn gewone app op voor smart tv's. Je kan via het accounttabblad op je tv schakelen naar het kinderprofiel van jouw kind. Vervolgens krijg je dan een YouTube Kids-ervaring. Dat weet 9To5Google.

Beschikbaar op nieuwe platformen

Deze integratie is vooral interessant op apparaten die nog geen afzonderlijke YouTube Kids-app hadden. Denk dan aan smart tv's van andere merken, maar ook aan gameconsoles en andere streamingapparaten die een officiële YouTube-app hebben. Anderzijds kan je dankzij de integratie overwegen om YouTube Kids op Android TV te verwijderen en zo wat kostbare opslag vrij te maken.

Als je aan de slag wil met YouTube Kids in de gewone YouTube-app, dan moet je eerst een Google-account maken voor jouw kind. Je wordt daar volledig in begeleid via de Google Family Link-app. Je kan trouwens via die app ook een oogje in het zeil houden. Het is daarmee bijvoorbeeld mogelijk om de schermtijd van je kind te beperken of de toegang tot bepaalde apps te blokkeren.

De populairste artikelen met apps voor kinderen

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Entertainment

Dit vind je misschien ook leuk