4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 45)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 45)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slimme opbergmethode tegen voedselverspilling en een goed reisstatief voor je telefoon.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

Gerelateerde artikelen

1. HEIPI - Zorgt voor goede foto’s onderweg

Voor wie is het?

Voor wie zijn fotografiekunsten naar een nieuwe hoogte willen brengen.

Wat is het?

De HEIPI is een licht statief om mee te reizen. Je kunt er allerlei verschillende statieven van maken: een standaard statief en een mini-statief. Je kunt de verschillende onderdelen eraf draaien zodat je heel specifiek een statief samenstelt voor jouw wensen.

Klap je hem in, omdat je hem bijvoorbeeld in je koffer meeneemt op reis, dan merk je dat hij zodanig kan opvouwen dat er geen ruimte over is (binnen het statief, in je koffer dus juist wel). Er is door de makers drie jaar aan dit apparaat gewerkt en je kunt hem gebruiken met zowel je telefoon als bijvoorbeeld een actiecamera. Zo maak je veel stabielere, rechtere foto’s zonder dat ze bewogen zijn.

HEIPI - The Lightest and Most Compact 3-in-1 Travel Tripod - Kickstarter - 308 euro inc verzending - verwacht in januari 2023

2. Dash Cam Omni: een 360 graden beeld vanuit de auto

Voor wie is het?

Voor wie in de auto wil vastleggen wat er rond de auto gebeurt

Wat is het?

De Dash Cam Omni is een dashboardcamera voor in de auto, die zorgt voor een 360 graden beeld. Op die manier kun je alles vastleggen en heb je geen dode hoeken. Bovendien zit er kunstmatige intelligentie in, waardoor er bij bewegingsdetectie beelden worden opgenomen.

De camera is voorzien van nachtvisie en kan zelfs gps tracking doen. Je kunt hem met je stem aansturen en dankzij de parkeersurveillantie en veilig-rijden-assistentie kun je zelfs een ‘domme’ auto toch heel slim doen aanvoelen. Vaak kunnen dash cams niet een 360 graden beeld maken en dat kan dit apparaat wel.

  • Dash Cam Omni - Kickstarter - 135 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 45)

3. Mini Pupper 2 - een programmeerbare robot

Voor wie is het?

Voor wie zelf of met zijn kinderen wil leren programmeren, op een enorm schattige manier.

Wat is het?

We hebben hier op de redactie aardig wat dierenliefhebbers: Claudia met haar honden, LauraJenny met haar katten en kippen, maar er is een huisdier dat we allemaal wel in huis willen: Mini Pupper 2. Dit open-source project is een robot-kit waarmee je zelf een robothuisdier in elkaar zet en leert programmeren. Heel tof om bijvoorbeeld samen met een kind aan te werken.

De robothond biedt ondersteuning voor ROS1 en Raspberry Pi, maar ook ROS2 en Arduino. Je kunt deze kleine puppy vanalles laten doen, maar het is dus helemaal aan jou wat dan. Hij loopt net als een robot van Boston Dynamics en laat zich heel goed lenen voor grappige filmpjes. Ook van de fails.

  • Mini Pupper 2 - Kickstarter - 289 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 45)

4. Shelfy: The Solution to Food Waste - fietsslot zonder sleutel

Voor wie is het?

Voor wie minder eten wil verspillen en duurzamer wil leven

Wat is het?

Shelfy is een slim apparaatje waarmee je eten langer kunt bewaren. Dat scheelt je eten weggooien (en dus geld), maar ook help je de natuur hiermee een handje, want je verspild geen eten dat waarschijnlijk een lange reis heeft afgelegd om op je bord te belanden.

Je stopt het apparaat in de koelkast en hij zorgt dat eten tot wel drie keer zo lang houdbaar is. De bacteriën worden verwijderd en vieze geurtjes verdwijnen. De makers beloven dat je een komkommer wel 22 dagen kan bewaren en aardbeien 10 dagen. Lekker!

  • Shelfy: The Solution to Food Waste - Kickstarter - 94 euro inc. verzending - verwacht in mei 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 45)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk