4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 49)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 49)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een microscoop voor elke smartphonecamera tot een reiskoffer die zelf rijdt en een touchscreen-toetsenbord.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Airwheel - zelfrijdende koffer

Voor wie is het?

Voor wie zijn bagage niet zelf wil of kan dragen

Wat is het?

Vorige week bespraken we nog een reiskoffer die je in drie verschillende groottes kan gebruiken, afhankelijk van de duur van de reis die je maakt. De Airwheel krijg je maar in één formaat - 28 liter - maar hij kan daarentegen zichzelf voortbewegen. Sterker nog; je mag er zelf op klimmen, want je kan hem ook als een scooter gebruiken door de luchthaven. Je kan 9,97 kilometer rijden als de batterij volledig is opgeladen.

De koffer komt verder met nog meer technische snufjes. Je kan de 73,26Wh-batterij gebruiken om je telefoon of laptop op te laden. Verder is er ook een kleuren-LED dat je kan gebruiken om de koffer makkelijker te herkennen als je op de luchthaven bagage ophaalt. In de bijbehorende app kan je dat LED-lichtje bedienen.

  • Airwheel - Kickstarter - 473 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 49)

2. KWUMSY KX - touchscreen toetsenbord en extra monitor in één

Voor wie is het?

Voor wie vaak werkt op een verschillende locaties

Wat is het?

De KWUMSY KX is een 15,6 inch draagbare monitor die ook als een toetsenbord werkt. Je kan hem plat op je bureau neerleggen, en vervolgens kan je op een toetsenbord werken dat ook een numeriek gedeelte heeft. Je kan de lay-out van het keyboard naar wens instellen.

De KWUMSY KX heet ook nog een tweede functie, want je kan hem met zijn houder ook rechtop zetten. Dat kan zowel in een verticale als horizontale stand en in een draairichting naar keuze. Als je hem op die manier gebruikt, kan het apparaat dienen als een touchscreen-monitor. Je kan hem als het enige scherm opstellen of als een extra paneel. Verder is het ook mogelijk om je telefoon via usb-c te verbinden zodat je software kan gebruiken zoals Samsung DeX of Motorola Ready For. De KWUMSY KX heeft ten slotte een paar ingebouwde speakers.

  • KWUMSY KX - Kickstarter - 259 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023

3. HiDock - usb-c-hub met speaker en microfoons

Voor wie is het?

Voor wie op zijn thuiskantoor vaak videovergaderingen doet

Wat is het?

De HiDock is een alles-in-één-apparaat. Je kan hem ten eerste gebruiken bij videovergaderingen, want hij heeft vier ingebouwde microfoons en hij kan zelf geluid afspelen. Met zijn fysieke knoppen kan je de microfoon dempen of het volume aanpassen. Verder kan je hem eveneens als spraakrecorder inzetten, want hij heeft een interne opslag van 32 GB. Dat is goed voor 500 uur aan opnames. De HiDock is daarnaast een usb-c-hub. Je vindt namelijk de volgende poorten op het accessoire: HDMI, usb-a 3.1, 2x usb-a 2.0, usb-c met 100W power delivery.

  • HiDock - Kickstarter - 98 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 49)

4. iMicro Q2 - microscoop voor elke smartphonelens

Voor wie is het?

Voor wie een microscoop wil maken van zijn smartphonecamera

Wat is het?

De iMicro Q2 is een lens dat je bovenop de hoofdcamera van je telefoon plaatst. je kan vervolgens met de bijbehorende app het beeld tot 800 keer vergroten. De vervorming die daarbij voorkomt, blijft heel beperkt volgens de makers. Dit accessoire is zo gemaakt dat het op elke smartphonelens past. De iMicro Q2 is het tweede product van deze start-up.

  • iMicro Q2 - IndieGoGo - 33 euro incl. verzending - nu beschikbaar

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 49)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk