4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 19)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 19)

Laura Jenny

door Laura Jenny

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: een audiokussen en een supersnelle pizza-oven bijvoorbeeld.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Beatsgear X: laat je muziek letterlijk en figuurlijk voelen

Voor wie is het?

Voor muziekliefhebbers en gamers die nieuwsgierig zijn naar een extra dimensie bij het luisteren.

Wat is het?

Beatsgear X is een soort kussen waarmee je haptische feedback krijgt bij het gamen of bij muziek luisteren. Je voelt de vibraties op de maat van de beat (of de schoten). Het is een kussen dat je in je onderrug legt en waarmee je bijvoorbeeld ook bij films nog meer wordt meegenomen in de actie. Het is alsof je een soort extra dimensie toevoegt aan de audio. Er zitten naast trillingsmotoren ook speakers in het kussen, zodat je het geluid via die weg kunt horen.

  • Beatsgear X- Kickstarter - 155  euro incl. verzending - verwacht in augustus 2023

2. Qstoves ElectriQ: een elektrische pizza-oven om Thuisbezorgd achterwege te laten

Voor wie is het?

Iedereen die wel eens pizza bestelt als die zin heeft in een snack.

Wat is het?

Het is even een investering, maar met een Qstoves ElectriQ pizza-oven zorg je er wel voor dat je binnen een mum van tijd een zelfgemaakt pizza op tafel zet (of, eerlijk is eerlijk, op de bank). Dat is waarschijnljik sneller dan bestellen bij de lokale pizzaboer en wachten tot de bezorger komt. Je moet er wel zelf de ingrediënten voor in huis hebben en de pizza in elkaar zetten, maar het voordeel is dat je hierdoor waarschijnlijk gezondere pizza’s op tafel zet. Hoe lang hij moet bakken? 90 seconden. Yes, ook met een zelfgemaakte bodem, want hij wordt wel 500 graden.

  • QStoves ElectriQ- Kickstarter - 274 euro incl. verzending - verwacht in september 2023

3. Just-Tap: een handige manier om je digitale visitekaartje te overhandigen 

Voor wie is het?

Mensen die veel naar beurzen gaan en vaak hun visitekaartje met mensen delen.

Wat is het?

Het is traditie om als je een nieuwe baan hebt meteen visitekaartjes te bestellen: dan weten mensen dat je echt werkt waar je zegt dat je werkt. Maar, dat is natuurlijk wel wat ouderwets. Hoe handig zou het zijn als je makkelijk en snel je digitale visitekaartje kunt delen? Dat is duurzamer en net zo snel. Nu kun je wel je LinkedIn opnoemen, maar het Just-Tap-systeem is net wat professioneler. Hiermee kun je via NFC heel snel visitekaartjes uitwisselen.

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 19)
  • Just-Tap – Kickstarter – 32 euro incl. verzending - verwacht in september 2023

4. iMotus: een stappenteller voor mensen in een rolstoel 

Voor wie is het?

Voor iedereen in een rolstoel.

Wat is het?

Je kunt als je in een rolstoel zit wel een wearable dragen, maar deze zal uiteraard niet je stappen tellen (hoewel, als je over een hobbelig paadje rijdt…). Er is nu echter een soort stappenteller beschikbaar voor je rolstoel genaamd iMotus. Het apparaat zet je op je bestaande rolstoel en hij meet onder andere hoe je je beweegt, hoe snel je gaat en hoe veel kilometer je al hebt afgelegd.

  • iMotus – Kickstarter – 334 euro incl. verzending - verwacht in augustus 2023

Heb jij recent nog iets gebackt op Kickstarter of Indiegogo? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk