4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een slim schaakbord tot een slimme pokerset.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. GoChess - magie met zelfbewegende stukken

Voor wie is het? 

Voor de schaakfan op afstand

Wat is het?

Met GoChess is afstand geen belemmering meer om je favoriete schaakspel te spelen tegen je favoriete tegenstander. Je kan namelijk met iedereen dit spel spelen, of het nu face-to-face, online of met AI is. De stukken op het schaakbord kunnen zichzelf namelijk verplaatsen.

  • GoChess Lite Modern Kickstarter - 199 euro incl. verzending - mei 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

2. Rocketbook Reusable Sticky Notes - eindeloos herbruikbaar

Voor wie is het? 

Voor de post-it-fans die geen papier meer willen verspillen

Wat is het?

De Rocketbook Sticky Notes zijn post-its die je eindeloos opnieuw kunt gebruiken. Je schrijft er iets op, wist het weer en je kan ze overal op plakken, duizenden keren opnieuw. En met de gratis Rocketbook-app leg je snel een of meer post-its vast en verzendt deze als JPEG's of PDF's naar je e-mail of Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive en nog veel meer.

  • Rocketbook Reusable Sticky Notes - Kickstarter - 39 euro excl. verzending verwacht in februari 2024
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

3. The Sound Explorer - creatieve manier van muziek verkennen

Voor wie is het? 

Voor iedereen die op een intuïtieve manier muziek wil maken

Wat is het?

Deze muziekcontrollers beschikken over zeer nauwkeurige sensoren waarmee kinderen (maar ook volwassenen) muziek kunnen maken. Door te drukken, te bewegen of te blazen kun je muziekpuzzels oplossen, op jacht gaan naar geluiden of jezelf trainen om ritmische patronen te volgen. Het is een coole en intuïtieve manier om geluiden te verkennen, muziek af te spelen en je muzikale vaardigheden te verbeteren door middel van gebaren, sampling en audiogames.

  • The Sound Explorer - Indiegogo - 99 euro excl. verzending verwacht in november 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

4. Standard Poker Co. - slimme pokerset voor thuis

Voor wie is het? 

Voor de pokerfan op afstand

Wat is het?

Standard Poker Co. 2.0 is een pokerset met Bluetooth, RFID en maar liefst 8 smartboards. Verder zijn er 300 RFID-enabled pokerchips, 2 kaartspellen en een aluminium dealer. Elk onderdeel werkt met een app via Bluetooth en het is gemakkelijk om te spelen. Als gastheer stel je je team samen, nodig je spelers uit voor een spel in de app en vervolgens laat je iedereen zijn smartboard synchroniseren met de app. De app weet wanneer spelers hebben ingezet, gewonnen en moeten schudden of delen. Daarnaast krijg je realtime alle spelstatistieken en pro-level weddenschapsberekeningen en meer.

  • Standard Poker Co. - Indiegogo - 258 euro excl. verzending verwacht in juni 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk