4 beste gadgets van dit moment voor thuis en onderweg (week 1)

4 beste gadgets van dit moment voor thuis en onderweg (week 1)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slimme vertaler tot een anti-snurkkussen en een draadloze oplader die je kan upgraden.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. WOOKLE - instant-vertaaloplossing voor 127 talen

Voor wie is het?

Voor wie vaak reist naar landen waar hij de taal niet spreekt.

Wat is het?

De WOOKLE is een handige vertaaloplossing die gebruikers kan helpen om in twee richtingen te vertalen. Je spreekt in de microfoon van het apparaat en vervolgens speelt de WOOKLE meteen de vertaling af in één van zijn 127 ondersteunde talen en ondersteunde 56 accenten. De WOOKLE reageert al na een halve seconde volgens de makers en hij gebruikt een duidelijke 2W speaker.

Het apparaat werkt dus in real-time, maar het kan ook offline vertalen. Daarvoor moet je eerst de benodigde taalpakketten installeren op het apparaat. Daarnaast kan de gadget ook met zijn bijbehorende vertaalapp teksten vertalen of vertalen op basis van een foto die je maakt met zijn camerafunctie. Als laatste kan je de WOOKLE ook gebruiken om telefoontjes te accepteren.

  • WOOKLEKickstarter - 73 euro incl. verzending - verwacht in april 2023
4 beste gadgets van dit moment voor thuis en onderweg (week 1)

2. Nitetronic Z6 - anti-snurkkussen

Voor wie is het?

Voor wie denk je? ZZzzz..

Wat is het?

Slaap is ontzettend belangrijk, want het zorgt ervoor dat we de volgende dag de nodige energie hebben. Als je partner snurkt kan dat voor heel wat problemen zorgen en de oplossingen die bedacht worden om snurken tegen te gaan zijn niet altijd zo fraai voor de snurker in kwestie.

De Nitetronic Z6 is wel een comfortabele oplossing. Het is een slim kussen dat algoritmes gebruikt om je hoofdpositie tijdens het slapen correct in te schatten. Als je hoofd een foute positie inneemt tijdens de slaap, is er een kans dat je gaat snurken. Vervolgens blaast de Nitetronic Z6 een airbag op, zodat je hoofd voorzichtig zijdelinks kantelt en het snurken wordt voorkomen. Als je hoofd naar een zijkant is gebogen, vermindert de druk in je luchtweg, waardoor het snurken automatisch stopt. Het apparaat heeft ook een bijbehorende app die je slaap analyseert.

  • Nitetronic Z6Kickstarter - 237 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 beste gadgets van dit moment voor thuis en onderweg (week 1)

3. Biscuit - draadloze oplader die je kan upgraden

Voor wie is het?

Voor wie ervan houdt om zijn telefoon of oortjes draadloos op te laden

Wat is het?

De meeste technologie wordt niet gemaakt met duurzaamheid in het achterhoofd, hoe graag de marketingafdeling van techbedrijven het ook anders zegt. Je kan smartphones en andere elektronica lastig repareren, ze zijn vaak kwetsbaar en ook de software gaat minder lang mee dan je zou willen.

Het is daarom heel verfrissend dat een ondernemer in zijn eentje een draadloze oplader heeft ontwikkeld die niet alleen ontzettend stevig is, maar die je ook op termijn kan upgraden met nieuwe technologie. De Biscuit is gemaakt van Zirkonia, dat is een synthetisch materiaal dat dochter komt bij de hardheid van diamant, dan welk ander materiaal dan ook. De Biscuit is daarom erg goed bestand tegen krassen.

De oplader ondersteunt draadloos opladen met een vermogen van 15W, maar de maker benadrukt dat op termijn de kern van het accessoire makkelijk door gebruikers kan worden omgewisseld zodat het nieuwe versies van de qi-standaard ondersteunt.

  • BiscuitKickstarter - 69 euro incl. verzending - nu beschikbaar

3. Ultimatum Bag - de tas die je op drie manier kan dragen

Voor wie is het?

Voor wie graag reist in stijl en houdt van veelzijdige producten

Wat is het?

Al die gadgets en technologie wil je natuurlijk ook op een handige manier met je meenemen. De Ultimatum Bag kan je dragen als rugzak, een tas om je schouder of als aktetas. Verder heeft hij een handige indeling met grote openingen en er is zelfs een verborgen vak aan de rugzijde. Daarnaast is hij slim ontworpen met veiligheidsmechanismen die diefstal moeten voorkomen. De rugzak heeft ten slotte ook een degelijk leren ontwerp en hij komt in drie kleuren uit.

  • Ultimatum BagKickstarter - 256 euro incl. verzending - april 2023
4 beste gadgets van dit moment voor thuis en onderweg (week 1)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk