4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 25)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 25)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een product waarmee je zuiniger autorijdt tot een slim schilderij.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. GoFar - rijd zuiniger en efficiënter
Voor wie is het?

Voor wie regelmatig autorijdt en wil besparen of zijn CO2-uitstoot wil verminderen

Wat is het?

GoFar is een compacte gadget die je in je auto boven het dashboard plaatst. Hij weet het brandstofverbruik van je auto en kan daardoor aan de hand van een gekleurde LED weergeven of rijstijl efficiënt of juist verkwistend is. Al die gegevens worden per rit verzameld in de bijhorende app.

Er zijn ook apps die je smartphone gebruiken om met de accelerometer en gps je verbruik te berekenen, maar dat systeem werkt niet nauwkeurig, aldus de makers van de GoFar. GoFar werkt met de gegevens die door je auto zelf worden gemeten, want de meegeleverde dongle zit namelijk in de ODB-poort van je auto geplugd. Het apparaatje toont ook meer informatie over je verbruik dan je auto zelf laat zien op het dashboard. Daarnaast kan hij ook problemen met je auto detecteren en je met de app op de hoogte brengen.

  • GoFar - Kickstarter - 121,30 euro inc. verzending - nu beschikbaar

2. Mount - slim schilderij
Voor wie is het?

Voor wie schilderijen best wel dom vindt

Wat is het?

Schilderijen zijn leuk, maar de Mount wil naast het esthetische ook het praktische in de verf zetten. De Mount is een 15,6 inch Full HD-touchscreen dat standaard een leuke geanimeerde achtergrond kan tonen of een foto, maar je kan er ook apps op draaien.

Zo kan je het weer bekijken, recepten opvragen of je agenda bekijken. Er wordt ook gewerkt aan een app die je sportprestaties bundelt en één om je smarthome-apparaten te bedienen. En daarnaast kan je ook de content op je telefoonscherm weergeven op de Mount. Het apparaat moet wel verbonden zijn met netstroom, maar er wordt ook aan een versie op batterijen gewerkt.

  • Mount - IndieGoGo- 284 euro inc. verzending - verwacht november 2022

3. SnapGrip - Cameragreep, powerbank en tripod in één
Voor wie is het?

Voor wie graag foto's neemt met zijn telefoon

Wat is het?

De SnapGrip is een alles-in-één accessoire voor wie foto's neemt met zijn smartphone. Het is als eerste een handige cameragreep met sluiterknop, maar hij kan je telefoon ook tijdens het fotograferen draadloos opladen met de 3.200 mAh powerbank. Daarnaast kan de SnapGrip je telefoon horizontaal of verticaal rechtop zetten, zodat jij voor de camera kan.

Interessant zijn ook de bijhorende accessoires bij dit product. Er is een tripod, een greep waarmee je je telefoon op een statief kan plaatsen en een LED-licht. Leuk is dat je de greep en het LED-licht kan combineren terwijl je telefoon op een statief staat. De SnapGrip is in meerdere kleuren beschikbaar.

  • SnapGrip - Kickstarter- 60 euro exc. verzending - verwacht augustus 2022

4. AirHood - draagbare afzuigkap
Voor wie is het?

Voor wie gevoelig is voor rook of geurtjes

Wat is het?

De AirHood is een afzuigkap die geurtjes in de keuken, rook of stof meteen wegwerkt. Plaats hem naast het fornuis of een brandende sigaret en zowel de dampen als geur verdwijnen in het niets. De AirHood speelt dat klaar met zijn olie- en koolstoffilters. Het apparaat is verstelbaar in hoogte en er komt zowel een variant op netstroom als eentje met een ingebouwde accu.

  • AirHood - Kickstarter- 94 euro inc. verzending - verwacht november 2022

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk