4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 3)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 3)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een vouwbare lamp met speaker tot een vacuümmachine en een persoonlijke website voor iedereen.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. VacuumSnap - machine maakt alle vormen met vacuümkracht

Voor wie is het?

Voor kunstenaars, creatievelingen en handige mensen

Wat is het?

3D-printers maken het mogelijk om zelf voorwerpen te printen in alle verschillende vormen. De VacuumSnap doet een beetje denken aan dat concept. Hij kan niet printen, maar wel vorm geven. In minder dan een minuut kan hij de temperatuur tot 200 graden laten stijgen om dan verschillende soorten van plastic vacuüm ter vervormen.

Bij het apparaat krijg je meerdere vellen van dik PVC- en ABS-materiaal die je in de machine stopt. Daarna plaats je een voorwerp dat je wil kopiëren in het apparaat. De VacuumSnap schiet in actie en met vacuümkracht vormt hij een laag harde plastic over het voorwerp heen. Je kan zo maskers maken, mallen, bakvormen, verpakking, schoenzolen, voorwerpen voor modelbouw en noem maar op.

  • VacuumSnap - Kickstarter - 279 euro incl. verzending verwacht in juni 2023

2. OPLED - vouwbare lamp en bluetooth-speaker

Voor wie is het?

Voor wie houdt van het design

Wat is het?

De OPLED is een heel bijzonder lamp. Hij is gemaakt van hout en van een duurzaam en waterdicht papier. Dat papier maakt de lamp vouwbaar en je kan ze in verschillende vormen buigen. Op het uiteinde zit een magneet, waardoor ze je de lamp in een soort cirkel kan vormen, of je kan ze vastmaken aan een magnetisch oppervlak.

Verder werkt de lamp ook nog eens als een - volgens de makers - degelijke bluetooth-speaker. En omdat ze draagbaar is kan je dus ook je muziek met je meenemen. De OPLED geeft gedurende 6 uur licht en daarna moet je ze opladen met usb-c.

  • OPLED - Kickstarter - 64 euro incl. verzending verwacht in april 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 3)

3. BestLynx - een persoonlijke website voor iedereen

Voor wie is het?

Voor wie al zijn projecten, websites en sociale media-accounts fraai wil presenteren

Wat is het?

Soms zie je mensen die een eigen website bouwen om naar hun werk en alle soorten van activiteiten te verwijzen. Dat kan vrij gemakkelijk, bijvoorbeeld via WordPress, maar BestLynx maakt het nog eenvoudiger. Het is een app waarmee je razendsnel een persoonlijke kan bouwen. Die ziet er strak uit, met een geanimeerde achtergrond naar keuze en linkjes die verwijzen naar je websites en sociale mediaprofielen.

Je hoeft er eenmalig voor te betalen en vervolgens krijg je een url die volgens de makers levenslang de jouwe blijft. Je kan die url op je visitekaartjes en je bio's op sociale media plaatsen, zodat mensen daarna in één keer alles van jou te zien krijgen. De ontwikkelaars zijn ook van plan om BestLynx nog meer functies te geven op termijn.

  • BestLynx - Kickstarter - 62 euro incl. verzending verwacht in april 2023

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 3)

4. SOUNDPEATS Opera - draadloze oortjes met hi-res geluid 

Voor wie is het?

Voor wie topgeluid wil een compacte en draagbare vorm

Wat is het?

Laatst hebben we op Androidworld nog een uitgebreid artikel gewijd aan 'lossless audio'. Je kon lezen daarin dat er nog maar weinig draadloze oortjes muziek van studiokwaliteit kunnen afspelen. De SOUNDPEATS Opera werken met de LDAC-standaard van Sony. Dat is nog niet hetzelfde als lossless, maar de makers stellen wel dat ze de mogelijkheden van LDAC overstijgen.

De oortjes bevatten 12 mm audiodrivers en samen met de oplaadcase zijn ze goed voor 33 uur luisteren. De SOUNDPEATS Opera moeten met hun vier microfoons ook uitstekend geschikt zijn voor telefoonoproepen. Verder werken die microfoons ook bij de ANC van de oortjes. Ze werken verder met touchbediening, die je met de bijbehorende app kan personaliseren. De SOUNDPEATS Opera ondersteunen bluetooth 5.3, de nieuwste versie van de standaard. Je leest alle technische specs op Kickstarter. Een laatste belangrijk detail: dit is niet het eerste crowdfundingproject dat deze makers hebben gerealiseerd.

  • BestLynx - Kickstarter - 62 euro incl. verzending verwacht in april 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk