4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 50)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 50)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een modulaire usb-c-kabel tot een retro monitor en een slimme graveermachine.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk allereerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. AOHi - modulaire usb-c-kabel voor snelladen

Voor wie is het?

Voor wie meer vrijheid wil met zijn usb-c-kabels

Wat is het?

AOHi bestaat uit verschillende sets van usb-c-kabels. Je kan deze kabels aan elkaar vastschroeven zodat je de lengte kan uitbreiden. Verder is er ook een kabel in de vorm van een ouderwets telefoonsnoer en het voordeel dat hij kan uitrollen tot de gewenste lengte. De kabels die met de de set worden geleverd, kan je gebruiken van 10 centimeter tot 2,6 meter.

Naast het modulaire aspect en de extra controle die je krijgt over de lengte, zijn er nog meer voordelen. De AOHi is allereerst erg duurzaam gemaakt en volgens de makers kan je de kabels tot 30.000 keer vouwen. Daarnaast zit het ook goed met de oplaadsnelheid. Dankzij USB PD 3.1 kunnen ze een vermogen aan tot 240W.

  • AOHi - Kickstarter - 84 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 50)

2. Retro Styled Modular IPS Display - monitor met moderne en oude aansluitingen

Voor wie is het?

Voor wie een moderne monitor wil een mooie retroverpakking

Wat is het?

De meesten herinneren zich nog wel de beeldbuismonitors, ofwel de CRT-schermen. Sinds de opkomst van LCD-technologie is de beeldkwaliteit van computerschermen erop vooruit gegaan en de monitors zijn ook slanker en minimalistisch van ontwerp geworden.

De Retro Styled Modular IPS Display brengt het design van ouder CRT-schermen terug, maar dan in combinatie met een mooi IPS LCD-scherm van 19 inch. Wat dit scherm nog interessanter maakt, is zijn aansluitingen. Naast een HDMI-poort is er ook: composiet, S-Video, component, VGA, VGA Audio en usb-a. Je kan die zelf aanpassen bij dit product aan de hand van verschillende 'pods' voor invoer. De monitor is ten slotte uitgerust met speakers, die volgens de maker beter zijn dan de gemiddelde ingebouwde speakers van monitors. Meer uitleg ontdek je in de onderstaande introductie door de ontwikkelaar.

  • Retro Styled Modular IPS Display - Kickstarter - 286 euro incl. verzending - verwacht in september 2023

3. LaserPecker 4 - Slimme graveerder met twee lasers

Voor wie is het?

Voor wie graag creatief werkt met verschillende materialen

Wat is het?

De LaserPecker 4 kan kunstwerken graveren op heel wat verschillende materialen zoals hout, metalen en steen. Je kan hem daarnaast ook gebruiken om met precisie te snijden door zachtere materialen zoals hout, leer en stof. Het werkgebied is 160 x 300 mm en hij kan graveren op oneffen oppervlakten.

De LaserPecker 4 combineert zijn twee lasers en kan graveren met een precisie van 0,0003 mm en een snelheid tot 2000 mm per seconde. De ontwerpen kan je zelf maken in de bijbehorende app of met software voor op je pc. Zoals de naam doet vermoeden is de LaserPecker 4 niet het eerste product in zijn serie, want de makers hebben in het verleden al andere succesvolle crowdfundingcampagnes gedaan.

  • LaserPecker 4 - Kickstarter - 1160 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 50)

4. SHARGEEK - 67W snellader met scherm

Voor wie is het?

Voor wie een krachtige oplader kan gebruiken met meerdere outputs

Wat is het?

De SHARGEEK is een heel interessante oplader. Dat komt deels door zijn leuke design, maar ook omdat hij op een scherm in real-time kan tonen wat het uitvoervermogen is bij het opladen. Het accessoire heeft drie usb-c-poorten waarmee hij drie apparaten tegelijk van stroom kan voorzien, maar de maximale uitvoer blijft altijd 67W.

De SHARGEEK is zo gemaakt dat hij op een efficiënte manier met zijn vermogen omspringt wanneer hij meerdere apparaten tegelijk oplaadt. Er zit ook de nodige bescherming ingebouwd die onder andere oververhitting en kortsluiting tegen gaat. De SHARGEEK ondersteunt de PD 3.0-standaard.

  • Retro Styled Modular IPS Display - IndieGoGo - 42 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 50)

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk