2 Lenovo-telefoons gelekt: Nintendo Switch-concurrent en waterkoeling

2 Lenovo-telefoons gelekt: Nintendo Switch-concurrent en waterkoeling

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lenovo werkt achter de schermen aan twee Legion-gamingtelefoons. De Legion Play is een handheld-apparaat dat kijkt op de Nintendo Switch, maar dat werkt op Android. Daarnaast is er nog een monster van een copcepttelefoon die met waterkoeling werkt.

Lenovo Legion Play

Lenovo brengt de meeste van zijn telefoons uit onder het dochtermerk Lenovo, maar een uitzondering zijn de Legion-gamingtelefoons. In de broncode van de Japanse en Duitse Lenovo-websites voor het Mobile World Congresss 2021 zijn verwijzingen gevonden daar twee Legion-apparaten waar het merk achter de schermen aan werkt. Dat ontdekte een forumgebruiker van GBA Temp.

De eerste is de Legion Play. Hij ziet er een beetje uit als een Nintendo Switch, een handheld gamingapparaat. Anders dan bij de spelconsole van Nintendo lijken de controllers aan weerszijden vast te zitten aan het apparaat, en de Legion Play draait ook op Android. Verder merken we een usb-c-poort op, een 3,5 mm audiojack, vier knoppen aan de voorkant, een D-pad, twee joysticks en schouderknoppen. Camera's zijn niet te zien op het apparaat.

2 Lenovo-telefoons gelekt: Nintendo Switch-concurrent en waterkoeling

Als we dan naar de software kijken, is er nog meer opvallend. Lenovo gebruikt een eigen launcher die sterk gelijkt op de interface van de Nintendo Switch. Een andere opvallende aanwezige is de Play Store en Google-apps als Chrome, YouTube en Drive. Verder is de NVIDIA GeForce Now-cloudgamingdienst te zien, en cloudgaming lijkt een belangrijke rol te spelen voor de Legion Play. Dat blijkt ook uit een gelekte omschrijving van Lenovo die ook vermeldt dat je Android-titels kan spelen met het apparaat.

Monster met waterkoeling

Naast de Legion Play is er nog een concepttoestel gelekt: de Legion Phone Duel H20 Edition. Hij ziet eruit als de Legion Phone Duel 2 die in april werd voorgesteld, alleen zit aan de achterzijde een speciale module voor waterkoeling. Het toestel werkt dat ook met specificaties die je gerust monsterlijk kan noemen, en een speciale koeling is dus wel op zijn plaats. Phone Duel H20 Edition werkt met 18 GB aan werkgeheugen en 1 terabyte opslag. Volgens een omschrijving van Lenovo bevindt de telefoon zich nog in een conceptfase, en dat verwondert ons allerminst.

- Lees verder on der de afbeeldingen -

2 Lenovo-telefoons gelekt: Nintendo Switch-concurrent en waterkoeling

Beschikbaarheid

Beide telefoons zijn gelekt in de broncode van de website van het Mobile World Congress, dat is de bekende technologiebeurs van Barcelona die de de voorbije twee jaar in een sterk afgeslankte vorm moest doorgaan vanwege de pandemie. Het lijkt erop dat Lenovo beide Legion-telefoons nog niet op de markt heeft willen brengen, mogelijk juist omdat MWC de voorbije jaren niet de aandacht trekt die we anders gewend zijn.

Er bestaat dus de kans dat we op een later moment nog meer over deze producten gaan horen. Wij hebben bij Lenovo om meer duidelijkheid gevraagd, en passen dit artikel aan als we meer over deze Legion-apparaten te weten komen. Wat denk jij van de Legion Play en van de Legion Phone Duel H20 Edition? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk