'Met deze Chromebooks kan je straks gamen via Steam'

'Met deze Chromebooks kan je straks gamen via Steam'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromebooks gaan straks volgens geruchten werken met het populaire gameplatform Steam. Er is nu ook een lijst van Chromebooks ontdekt die straks Steam zullen ondersteunen en het gaat alleen om high-end apparaten met recente hardware.

Chromebooks en Steam

De integratie van Steam in Chrome OS krijgt vorm. Voor wie niet bekend is met pc-gaming: Steam is de bekendste online winkel voor pc-games en de app dient ook als een bibliotheek van waaruit je games kan starten. In een code-wijziging op de ontwikkelaarssite Chromium Gerrit deelt Google een lijst van Chromebook-modellen die straks met Steam zullen werken, dat ontdekte 9To5Google.

Het gaat om zes bestaande modellen van ASUS, Acer en HP. Google verwijst naar elk apparaat met een codenaam en er is daarnaast nog één onaangekondigd model van Lenovo bij. Je vindt hieronder de lijst van Chromebooks die met Steam zullen werken:

  • Volta – Acer Chromebook 514 (CB514-1H)
  • Volet – Acer Chromebook 515
  • Voxel – Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W)
  • Delbin – ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500)
  • Drobit – ASUS Chromebook CX9 (CX9400)
  • Elemi – HP Pro c640 G2 Chromebook

Hoge hardware-vereisten

Al twee jaar lang verschijnen geruchten over een integratie van Steam in Chrome OS. Eerst ging het om Google-medewerkers die werken aan een integratie van Steam en de Steam-client ook testten. Vorig jaar kreeg dat verhaal een vervolg met een gamingmodus voor Chromebooks die gericht is op Steam-games.

Het lijkt erop dat niet zomaar elke Chromebook straks spellen op Steam zal kunnen spelen. Daarvoor is vereist dat het apparaat een Intel Core i5- of i7-processor heeft van de elfde generatie en minstens 7 GB RAM. Het gaat dus enkel om high-end modellen. Google werkt daarnaast met fabrikanten samen om speciale gaming Chromebooks uit te brengen die compleet met RGB-verlichte toetsenborden verschijnen.

Alle games compatibel?

Het is nog maar de vraag hoe verregaand de integratie van Steam in Chrome OS zal zijn. Googles besturingssysteem is gebaseerd op Linux, terwijl de meeste games op Steam voor Windows zijn gemaakt. We weten wel dat Steam momenteel een sterke inspanning levert om Windows-games compatibel te maken voor Linux-systemen aan de hand van de Proton-software. Dat doet Steam omdat het deze maand een eigen handheld gaming-pc uitbrengt genaamd de 'Steam Deck' die ook op Linux werkt.

Het is dus de vraag of Chromebooks straks ook zullen werken met Proton op Steam. Wat denk jij? Kijk jij uit naar game-functionaliteiten voor Chromebooks? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over games

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk