De allerlaatste Stadia-game komt van Google zelf: Worm Game

De allerlaatste Stadia-game komt van Google zelf: Worm Game

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is een verdrietige tijd voor Stadia-fans: over vier dagen is het echt voorbij met de cloudgamingdienst. Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van iets wat heeft geholpen de game-industrie te veranderen naar een meer cloudgedreven wereld, maar Google laat Stadia niet zomaar verdwijnen. Het zwaait af met een Snake-achtige game genaamd Worm Game.

Worm Game is niet zomaar een spel, het werd namelijk al in 2019 gespot toen Stadia nog moest lanceren. Het is altijd een soort testgame geweest voor Google om uit te proberen en zeker te stellen wat Stadia zoal kon. Google schrijft in de omschrijving van het spel dat het een bescheiden titel is die het gebruikte om veel van Stadia’s mogelijkheden te testen, lang voor de lancering in 2019 en helemaal tot aan 2022.

Worm Game is een soort Snake zoals vroeger op Nokia-telefoons. Je hebt er echter vier modi in: campaign (gewoon lineair de levels achter elkaar), arcade (nieuwe levels die je hebt vrijgespeeld in de campaign), multiplayer (samen spelen met maximaal vier mensen) en build (je eigen levels maken). Het is dus nog best een veelomvattend spelletje, geen simpele Google Doodle die je drie keer speelt en dan weg legt. Al kunnen die spellen mensen ook vele uren bezighouden, zoals de speedrunners die al honderden keren Google Doodle Champion hebben gedaan.

Over Worm Game is te lezen: “Het zal geen Game of the Year-award winnen, maar het Stadia-team heeft HEEL VEEL tijd gespendeerd met dit spel. We wilden dat ook met jou delen. Dank jullie wel voor het spelen. Dank voor alles.”

De allerlaatste Stadia-game komt van Google zelf: Worm Game

RIP Google Stadia

Het is toch een beetje verdrietig. Natuurlijk is het niet tof dat Google het de nek om heeft gedraaid en dan vooral de manier waarop dat is gebeurd, maar tegelijkertijd zitten ook achter dit initiatief allerlei mensen die zich vol overgave hebben ingezet om iets moois neer te zetten voor anderen. Die passie proef je in die laatste tekst om af te zwaaien.

Je kunt nog tot 18 januari spellen spelen via Google Stadia, maar daarna ligt het er echt uit. Mensen krijgen automatisch hun geld terug voor de aankopen en Ubisoft biedt een dienst aan waarmee je je games kunt overzetten.

Gerelateerde artikelen

Ben jij een hardcore Stadia-speler? Speel je nog tot het einde door? We zijn benieuwd. Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk