Logitech G Cloud Gaming Handheld officieel: hij werkt op Android

Logitech G Cloud Gaming Handheld officieel: hij werkt op Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Logitech heeft een gaming-handheld onthuld die een beetje lijkt op een Nintendo Switch, maar eigenlijk werkt met Android 11. Maar anders dan de handheld van Nintendo, richt de Logitech G Cloud Gaming Handheld zich vooral op cloudgaming. Het apparaat is niet officieel te koop in Europa.

Logitech G Cloud Gaming Handheld 

In augustus keken nieuwsgierige blikken naar gelekte renders van een mysterieuze gaming-handheld. Inmiddels is de Logitech G Cloud Gaming Handheld officieel voorgesteld en we weten alles over de prijs en de specificaties. Onze collega's van IGN konden het apparaat alvast testen en je kan hun hands-on hier ontdekken.

De Logitech G Cloud Gaming Handheld heeft de joysticks en knoppen die je op een gaming handheld verwacht. Verder pakt hij niet uit met de opvallendste specificaties. Als chipset koos Lenovo voor een Snapdragon 720G, d dat is een typische processor voor midrange telefoons.

Focus op cloudgaming

Logitech gebruikt bewust geen high-end processor, omdat de focus bij het apparaat niet ligt op het spelen van Android-games met mooie graphics, maar wel op cloudgaming. Dat zijn diensten zoals NVIDIA GeForce Now en Xbox Cloud Gaming, die de rekenkracht van datacenters gebruiken om premium games te spelen op lichtere hardware. De Logitech G Cloud Gaming Handheld streamt zulke games via zijn wifi-verbinding. Het apparaat ondersteunt geen 5G, en het zal dus niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld onderweg een potje voetbal te spelen met Fifa 23.

Verder heeft de G Cloud Gaming Handheld een 7 inch LCD-scherm gekregen dat een Full HD-resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Het scherm ondersteunt wel enkel een 60Hz-verversingssnelheid en het heeft een helderheid van 450 nits. Daarnaast heeft de handheld een 3,5 mm audiojack, er is een usb-c-poort en een microSD-slot aanwezig, en zijn microfoons moeten automatisch echogeluiden wegfilteren. Het apparaat heeft een grote 6.000 mAh accu gekregen en daarmee moet je 12 uur kunnen gamen.

Verdeelde meningen

De meningen over de Logitech G Cloud Gaming Handheld waren bij IGN eerder verdeeld na een test met het apparaat. Het feit dat je hem maar beperkt op verplaatsing kan gebruiken, is bijvoorbeeld een nadeel dat handheld-concurrenten zoals de Nintendo Switch en de Steam Deck niet met zich meedragen. Op dit moment is de G Cloud Gaming Handheld enkel te koop in de Verenigde Staten en in Canada en hij kost er 349 dollar.

Op Androidworld schreven we de voorbije maanden over andere handhelds die met Android komen werken zoals de GPD WIN Max 2 en de GPD XP Plus. Kan jij je eerder vinden die apparaten, of ben je wel gecharmeerd door de G Cloud Gaming Handheld van Logitech? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk