NVIDIA GeForce Now cloud-gamingdienst voor Android beschikbaar

NVIDIA GeForce Now cloud-gamingdienst voor Android beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

NVIDIA GeForce Now

GeForce Now is de cloud-gamingdienst van de NVIDIA. Net als bij Google Stadia wil ook NVIDIA zijn krachtige servers beschikbaar stellen voor gamers om zo zonder krachtige hardware games te streamen. In augustus maakte de fabrikant van grafische kaarten nog bekend dat het binnenkort mogelijk zal zijn om games niet enkel op je pc te streamen, maar ook op je Android-smartphone.

De app gebruiken

Dat is vanaf nu het geval, tenminste voor wie de dienst in Zuid-Korea installeert. Gelukkig werd het apk-bestand daarna voor alle andere gamers alvast geüpload op APK Mirror, zodat een heleboel gebruikers alvast met GeForce Now op hun smartphone aan de slag kunnen.

[readmore articles="201279"]

Belangrijk daarvoor is wel dat je bent geselecteerd voor het bètaprogramma van de dienst. Als dat het geval is, kan je meteen na het aanmelden je bibliotheek aan compatibele games openen op je telefoon om dan te beginnen met spelen. Het was XDA Developers die schreef over de beschikbaarheid in Zuid-Korea, en we zien meteen in onderstaande video hoe de game 'Doom' wordt gespeeld op een Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Verschillen met Stadia

NVIDIA GeForce Now lijkt in veel opzichten op Googles Stadia-dienst voor cloud-gaming die in november wordt gelanceerd. Google gebruikt voor Stadia aangepaste AMD Vega 56-chips terwijl NVIDIA zijn eigen GeForce RTX-videokaarten zal gebruiken in zijn datacenters.

[readmore articles="202560"]

Stadia wil verder ook games via een eigen winkel aanbieden, en NVIDIA slaat dan weer de handen in elkaar met bekende winkels voor pc, zoals: Steam, Epic Games Store en Battle.net. Een ander, en misschien wel belangrijkste verschil zit hem in het betaalmodel van beide diensten. Bij GeForce Now betaal je per uur voor streaming en Stadia komt met een gratis model en een abonnement voor streaming aan de hoogste kwaliteit.

NVIDIA Shield TV

Het lijkt er momenteel op dat GeForce Now sneller met alle Android-toestellen zal werken dan Stadia, omdat Google zijn dienst eerst naar Pixel-telefoons wil brengen. We weten ook dat NVIDIA werkt aan twee nieuwe streamingapparaten die als opvolger zullen dienen van de Shield TV. Het bedrijf zal die naar verwachting aankondigen als een manier om games op je tv te streamen. Wanneer we de aankondiging mogen verwachten, is nog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk