NVIDIA GeForce Now cloud-gaming beschikbaar, goedkoper dan Stadia

NVIDIA GeForce Now cloud-gaming beschikbaar, goedkoper dan Stadia

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

NVIDIA GeForce Now

GeForce Now was al jarenlang beschikbaar als een bèta met beperkte toegang, maar de deuren worden nu geopend voor alle gamers. NVIDIA, de bekende fabrikant van videokaarten, pakt daarbij uit met zijn gameservers die ray-tracing-technologie ondersteunen en je kan spelen op een pc met Windows 10 en macOS. Sinds eind vorig jaar werkt de dienst ook op telefoons.

[readmore articles="202826"]

Beperkte gamebibliotheek

Het meest opvallende verschil met die andere cloud-gamingdienst, Stadia, is dat GeForce Now gamers toestaat om wel hun eigen bibliotheek aan spellen te gebruiken en te streamen op de servers van NVIDIA. je kan dus de bestaande winkels van Steam Epic Games, Battle.net en UPlay koppelen.

Al zijn games van bepaalde uitgevers niet aanwezig. Je kan geen spellen spelen van: Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar en Square Enix, dus een belangrijke game zoals 'Grand Theft Auto V' ontbreekt. Daarnaast zijn er ook meer dan 1000 games die wel met GeForce Now werken, maar niet lokaal op de servers draaien. Dat wil zeggen dat je elke keer als je wil spelen eerst het spel volledig moet downloaden.

Full HD

Wie een internetverbinding heeft met een bandbreedte van minstens 15 Mbps kan met de dienst aan de slag en als je in de maximale Full HD-kwaliteit wil gamen, heb je minstens 30 Mbps nodig. Anders dan bij Stadia is gamen in 4K nog niet mogelijk op NVIDIA's dienst.

Maar er zijn nog meer beperkingen met GeForce Now, want telkens als je wil spelen moet je eerst toegang krijgen tot de dienst en afhankelijk of je een betalende abonnee bent of niet kan dat langer duren. Daarnaast limiteert NVIDIA ook de tijd waarin je aan één stuk kan gamen.

Prijsmodellen

Met de gratis formule van NVIDIA GeForce Now krijg je standaard-toegang en het zou gemiddeld zo'n 30 minuten duren alvorens je kan beginnen spelen. Daarbij kan je ook maximaal één uur blijven gamen en als je langer wil, moet je overschakelen op het betalende model.

Wie 5,49 euro per maand betaalt, krijgt 'priority-toegang', en het zou gemiddeld 5 tot 10 minuten duren voor je kan gamen en je kan ook zes uur aan een stuk spelen. NVIDIA GeForce Now laat gamers maandelijks 5,49 euro betalen gedurende 12 maanden, maar de dienst laat je drie maanden gratis gamen.

Je kan hier met GeForce Now starten, want de dienst is ook actief in Nederland. Wat denk jij van het hele concept van NVIDIA GeForce Now? Spreekt het voordeligere prijskaartje jou aan of word je vooral afgeschrikt door de beperkingen van de dienst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk