Sid Meier’s Railroads! komt naar Android

Sid Meier’s Railroads! komt naar Android

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Fan van Sid Meier-games? Goed nieuws voor jou: studio Feral Interactive heeft aangekondigd dat Sid Meier’s Railroads! op Android uitkomt.

Sid Meier's Railroads!

Sid Meier-games zijn tegenwoordig vooral bekend onder de vlag van Civilization, maar Meier heeft voor veel meer succesvolle games gezorgd: Pirates! en allerlei ‘tycoon’-games. Je kent het wel: jij speelt god en je kunt de wereld vullen met vanalles en nogwat. Dat heeft hij gedaan met bijvoorbeeld treinen (Railroad Tycoon), maar Civ is eigenlijk ook een soort tycoon: jij beïnvloedt wat er allemaal met de menselijke beschaving gebeurt, al zijn er natuurlijk altijd externe factoren die wel wat roet in het eten kunnen gooien.

Railroads! is geen volledig nieuwe game. Hij verscheen in 2006 en wordt gezien als een wat zakelijkere simulatiegame, omdat je hierin de operatie van een treinbedrijf runt. Je moet zorgen dat je rekening houdt met het terrein als je een rail neerlegt, maar je moet bijvoorbeeld ook naar een soort veiling want daar worden de nieuwste technologieën op het gebied van treinen geveild en het is aan jou om dat in handen te krijgen en weer strategisch in te zetten.

Gerelateerde artikelen

PC-game naar mobiel

Het spel is volledig 3D en waar je zou denken dat je op de smartphone toch een wat uitgeklede versie krijgt, is dat niet het geval. Je krijgt juist alle opties die je ook in de klassieker voor de pc kon vinden. Je kunt 40 bekende locomotieven kiezen en allerlei locaties gebruiken in zowel de Verenigde Staten als Europa. Nieuwsgierig hoe zoiets eruit kan zien? Kijk dan naar de nieuwe trailer voor de mobiele variant van het spel. Wil je ook alvast wat tips en tricks, dan kun je terecht bij onze collega’s van IGN Benelux.

Sid Meier’s Railroads! verschijnt op 5 mei voor een adviesprijs van 14,99 euro. Je kunt het spel nu al vooruit bestellen via de Play Store.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk