Bedien nu je Xbox via de Google Home-app

Bedien nu je Xbox via de Google Home-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan vanaf nu door de interface Xbox-consoles bladeren via de virtuele afstandsbediening van de Google Home-app. In de Home-app vind je een volwaardige lay-out met touchknoppen. Je kan je console onder meer in- en uitschakelen, media bedienen en het volume aanpassen.

Google Home voor Xbox

Consoles zoals de Xbox Series X/S en de PlayStation 5 kunnen tegenwoordig veel meer dan alleen de laatste games spelen. Het zijn volwaardige entertainmentmachines die tal van apps aanbieden, onder meer die van de streamingdiensten. Als je controller net dat beetje te ver ligt, kan je vanaf nu de Google Home-app op je telefoon openen om je Xbox te bedienen. Dat maakt Microsoft bekend in een blogbericht

De virtuele afstandsbediening van de Google Home-app is natuurlijk niets nieuws. Ze werkt al voor heel wat smarthome-apparaten en smart tv's. De Xbox-afstandsbediening in de Google Home-app is speciaal aangepast voor de console. Er zijn pijltjesknoppen voorzien, een aan/uit-knop, een Home- en terugknop, volumeknoppen en verschillende knoppen voor mediabediening.

Zo gebruik je het

Deze nieuwe functie maakt deel uit van de februari-update voor Xbox-consoles. Om van de afstandsbediening gebruik te maken, moet je in de Google Home-app even omlaag vegen zodat je lijst met apparaten wordt vernieuwd. Je zou dan je Xbox moeten zien verschijnen. Tik op je console om de afstandsbediening te gebruiken. Het is belangrijk dat je Xbox verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als je telefoon.

Deze nieuwe feature is niet de eerste Xbox-integratie in het Google Home-ecosysteem. Je kon namelijk ook als je console bedienen via de spraakcommando's van de Google Assistent. Recent schreven we Androidworld nog over Xbox Cloud Gaming dat volgens onze redactie een prima alternatief is voor Stadia. Google trok midden januari de stekker uit zijn cloudgamingdienst.

De populairste artikelen over gaming

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk