JBL Flip 6 officieel: water- en stofdichte bluetooth-speaker

JBL Flip 6 officieel: water- en stofdichte bluetooth-speaker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

JBL heeft zijn nieuwe Flip 6 voorgesteld, het is de nieuw generatie van zijn compacte bluetooth-speaker die voortaan niet alleen waterdicht maar ook stofdicht is. Hij komt volgens JBL met een rijker geluid. We bespreken wat nieuw is aan de Flip 6

JBL Flip 6

Samsung heeft dan wel recent zijn Galaxy Z Flip 3 uitgebracht, maar bij JBL zitten ze inmiddels aan de zesde generatie van de Flip-reeks. De Flip 6 komt met een verbeterd geluid en ook het design is aangepakt. Opvallend is dat hij voor het eerst IP68-water- en stofbestendig is. Dat wil zeggen dat hij zonder zorgen op het strand een leuke sfeer kan creëren. Hij kan ook een plons in het water overleven, tot 1,5 meter diep en dat gedurende een halfuur.

Volgens JBL is er ook aan de binnenkant wat veranderd, want de speaker beschikt over een nieuwe opstelling met dubbele passieve radiatoren voor het basgeluid. De woofer heeft nog steeds een racetrack-vormige woofer, en er is een aparte tweeter voor rijkere hoge tonen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

JBL Flip 6 officieel: water- en stofdichte bluetooth-speaker

Het apparaat werkt ook met een nieuwere bluetoothversie, namelijk bluetooth 5.1 , en dat moet een boost geven aan het bereik van het bluetooth-signaal vergeleken met de Flip 5. Aan de accuduur is nog verder niets gewijzigd, want hij houdt het 12 uur vol met één oplaadbeurt. Ten slotte werkt hij nog steeds met PartyBoost, dat is een functie waarmee je meerdere speakers met elkaar kan koppelen.

Prijs en beschikbaarheid

Traditioneel komt de Flip-reeks in heel wat verschillende kleuren, en voor de Flip 6 heten die: Dusty Pink, Grey Stone, River Teal, Fiesta Red, Ocean Blue, Midnight Black, Steel White, Forest Green en Squad. De JBL Flip 6 is vanaf november 2021 beschikbaar via jbl.nl en retailers voor 139 euro. Recent hebben we bij Androidworld 4 JBL-speakers vergeleken. Ontdek het in deze video.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk