Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Speak-to-Chat

Sony lanceert draadloze noise cancelling koptelefoon WH-1000XM4 voor 380 euro

· 07-08-2020 14:24

Sony heeft de vierde generatie van zijn headphone-serie met noise cancelling aangekondigd. Het gaat om de Sony WH-1000XM4 die voor een adviesprijs van 380 euro op de markt komt.

Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM4 volgt de in 2018 gelanceerde Sony WH-1000XM3 op met een aantal nieuwe intelligente mogelijkheden. Zo voegt Sony verbeterde noise-cancelling, slimme sensoren en Bluetooth 5.0 aan de koptelefoon toe. We nemen alle verbeteringen met je door. De adviesprijs van 380 euro is gelijk gebleven en dat geldt ook voor het uiterlijk van de koptelefoon. 

Sony WH-1000XM4

Realtime noise-cancelling

Sony pakt allereerst uit met zijn verbeterde noise-cancelling. De  Sony WH-1000XM4 is namelijk voorzien van toonaangevende noise cancelling dankzij de HD Noise Cancelling QN1-processor die ook in de voorganger zit. Uit ervaring weten we dat deze chip erg goed is in het onderdrukken van geluiden zoals die van de wind, rijdende treinen, straatlawaai en stemgeluiden. Deze processor heeft ook de beschikking over een nieuw algoritme waardoor noise-cancelling realtime wordt toegepast.

Noise-cancelling op locatie

Daarnaast kan de headphone omgevingsgeluid automatisch aanpassen op basis van de voorkeuren en locatie van de gebruiker. Dit gebeurt via Adaptive Sound Control. Je zou dan de ruisonderdrukking op het werk in kunnen schakelen, terwijl de functie thuis is uitgeschakeld. Sony gebruikt hiervoor de Google Maps-API, zodat je de ruisonderdrukking en EQ per locatie kan instellen.

Sony geeft ook aan dat de headphone de noise cancelling tijdens het luisteren naar muziek op het vliegveld optimaliseert maar bijvoorbeeld toch omroepberichten doorlaat. Na verloop van tijd herkent Adaptive Sound Control de locaties waar je vaak bent. Zoals een werkplaats, sportschool of favoriete café, en past deze het geluid aan de situatie aan. 

De locaties en voorkeursinstellingen kunnen via de Sony Headphones Connect-app aangepast wordenDe omgevingsgeluidsinstellingen worden dan automatisch geüpdatet wanneer de gebruiker aankomt op een andere locatie.

Sony WH-1000XM4

Realtime audio herstellen

Sony's Edge-AI technologie zorgt ervoor dat audio die verloren is gegaan bij het comprimeren te herstellen. Deze technologie analyseert muziek in realtime en herkent instrumenten, muziekgenres en individuele elementen van een audiotrack. Hoge tonen die verloren zijn gegaan bij compressie worden hersteld. De geluidskwaliteit tijdens het overstappen van bedraad naar draadloos muziek luisteren kan door deze techniek verbeterd worden.

Speak-to-Chat

Nieuw op de headphones is de functie Speak-to-Chat. De  koptelefoon herkent door deze functie automatisch je stem. Als je dan begint met praten, stopt de muziek en wordt achtergrondgeluid toegelaten. Dit komt van pas als je een kop koffie wil bestellen tijdens het luisteren van muziek of de weg op het station wil vragen aan iemand. Op deze manier kan je eenvoudig korte gesprekken voeren zonder dat de koptelefoon afgezet hoeft te worden.

Sony WH-1000XM4

Automatisch pauzeren

Nog een nieuwe functie is voor de WH-1000XM4 is het zogenaamde 'wearing detection'.  Dankzij verschillende sensoren zal de koptelefoon automatisch je muziek pauzeren zodra je hem afzet. De WH-1000XM4 zal direct weer met afspelen beginnen wanneer deze opgezet wordt. Dit helpt om de batterij te besparen en langer van muziek en de noise cancelling te kunnen genieten.

Door je rechterhand op de oorschelp te plaatsen, kun je volume te dempen en achtergrondgeluid toelaten, om even kort iets te zeggen of naar een oproep op het station te luisteren. Door het weghalen van je hand weghaalt, gaat het volume weer omhoog.

Meerdere apparaten tegelijkertijd

De WH-1000XM4-headphone kan tegelijkerijd worden gekoppeld met twee Bluetooth-apparaten. Als er dan een oproep binnenkomt, herkent de koptelefoon het apparaat en maakt hij automatisch verbinding. Zo kan je met een aanraking op de het touch-pad van de koptelefoon wisselen tussen apparaten.

Op de WH-1000XM3 moet je eerst nog de verbinding met bijvoorbeeld je laptop verbreken, als je een gesprek op je telefoon wilt aannemen.

Sony WH-1000XM4

De WH-1000MX4 kan tevens 360 Reality Audio weergeven en is uitgerust met NFC en Bluetooth 5.0. Er is ook ondersteuning voor Googles Fast Pair en de Google Assistant. De koptelefoon heeft een batterijduur van 30 uur met Bluetooth en noise cancelling ingeschakeld.

 Sony WH-1000XM3 kopen

De Sony WH-1000XM4 is vanaf volgende week in de Benelux beschikbaar voor 380 euro.

De nieuwste artikelen over Sony | Headphones Connect

Sony WH-1000XM4 review: dit zijn de plus- en minpunten

‘Sony WH-1000XM4-hoofdtelefoons uitgelekt via bijbehorende app’

Sony introduceert voordelige WH-XB700-koptelefoon met Google Assistent

Review Sony WH-1000XM3: urenlang comfortabel afgezonderd van de wereld

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (6)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...