15 procent van alle actieve telefoons ter wereld draait Android 13

15 procent van alle actieve telefoons ter wereld draait Android 13

Laura Jenny

door Laura Jenny

De meest recente versie van Android, Android 13, draait op 15 procent van de wereldwijde smartphones die ook daadwerkelijk worden gebruikt. Dat is echter niet de meest gebruikte versie van Android op dit moment. Dat is namelijk Android 11. Dat besturingssysteem staat geïnstalleerd en is in gebruik op maar liefst 23,1 procent van de wereldwijde toestellen.

Android 13

De informatie over de Android-versies die worden gebruikt komt van Google (via 9to5Google), dat eens in de zoveel tijd aan ontwikkelaars statistieken onthuld over de Android-telefoons die we op deze aarde rijk zijn. Het deelde deze statistieken vroeger wat vaker, maar inmiddels is dat wat afgeremd. Binnen Android Studio zien we dat er tot nu toe een is geweest in januari, in april en nu weer op 30 mei.

Logischerwijs loopt het gebruik van Android 12, Android 11 en Android 10 langzaam terug, maar er is ook een opvallende stijger te zien: Android Oreo (8 dus) maakt zowaar groei door. Tussen april en juni is het aandeel Oreo van 6,7 procent naar 8,3 procent gegaan. Hoe dat komt, dat is niet duidelijk. Android 13 groeit in ieder geval dus nog: in januari draaide het nog op 5,2 procent de smarpthones.

15 procent van alle actieve telefoons ter wereld draait Android 13

Gebruikte Android-versies

Android 13 is verschenen op 15 augustus 2022, terwijl Android 11 alweer dateert van 8 september 2020. Android 12, dat net als Android 11 middenin coronatijd verscheen, is blijkbaar toch aanzienlijk minder populair dan 11 en 13. Hoe zou dat straks zijn wanneer Android 14 verschijnt? En vooral: wanneer zou die verschijnen? Hierin trekt Google niet bepaald één lijn: soms is het augustus, soms oktober, soms september, dus er is geen pijl op te trekken wanneer we de gloednieuwe Android-upgrade mogen verwachten.

Welke versie van Android heb jij draaien? Misschien ben je wel een van de gelukkigen die al Android 14 bèta gebruikt?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk