6 nieuwe Pixel-functies met de Pixel Feature Drop van maart

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft opnieuw een hele reeks exclusieve functies uitgebracht voor zijn Pixel-telefoons. Sommige features zijn enkel voor de Pixel 6-serie. Je kan nu aangepaste stickers gebruiken op basis van de tekst die je typt met Gboard, er zijn nieuwe widgets en achtergronden.

Pixel Feature Drops

Google trakteert de gebruikers van zijn telefoons regelmatig op nieuwe functies en dat doet het met Pixel Feature Drops. In een blogbericht schrijft het bedrijf over alle verbeteringen die komen met de update van maart 2022. Ontdek hieronder alle nieuwigheden of bekijk de video bovenaan dit artikel.

1. Night Sight in Snapchat

Google heeft al langer een verregaande samenwerking met Snap, het bedrijf achter de sociale media-app Snapchat. De camera-app van Snapchat is vanaf nu compatibel met de nachtmodus van de Pixel 6-serie. De functie wordt automatisch door Snapchat gebruikt wanneer dat gewenst is gezien de lichtomstandigheden.

2. Samen YouTube kijken

In Spotify kan je samen naar dezelfde muziek luisteren en nu komt ook in YouTube een 'watch party'-functie. Dat werkt in combinatie met Google Duo, de bekende app voor videobellen. Het is al langer mogelijk om in Duo je scherm te delen met een ander, maar nu kan je ook tikken op de optie om YouTube te starten. Je kan dan samen naar video's kijken met je gesprekspartner. Deze functie was eerst exclusief beschikbaar op de Galaxy S22-serie, maar nu komt ze naar alle Pixel-telefoons.

3. Aangepaste Gboard stickers

Gboard is op heel wat telefoons het standaard toetsenbord van Android, maar op Pixel-telefoons krijgt Gboard een extra functionaliteit. Als je tekst typt en je kiest vervolgens voor het sticker-gedeelte van Gboard, dan kan je toetsenbord aangepaste stickers aanbevelen. Stel je typt: "Fijne verjaardag, mama", dan zal je die exacte tekst als sticker kunnen gebruiken. Helaas is de functie voorlopig alleen beschikbaar wanneer je je toetsenbord gebruikt in de taal English US.

6 nieuwe Pixel-functies met de Pixel Feature Drop van maart

4. At a Glance-verbeteringen

Snel overzicht of At a Glance is Googles slimste widget, omdat ze de functionaliteiten van veel verschillende widgets bundelt. At a Glance toont informatie op momenten dat die relevent is. De widget kan je er voortaan op wijzen als een van je verbonden bluetooth-apparaten een lege accu krijgt. Verder waarschuwt de widget voor aardbevingen en je krijgt de optie om wekkers stop te zetten op feestdagen. De verbeterde At a Glance moet op alle Pixels beschikbaar zijn.

5. Widget met accuduur draadloze oortjes

Google komt met een nieuwe batterijwidget. De bedoeling is dat je niet alleen op het startscherm de resterende accucapaciteit van je telefoon ziet, maar ook van verbonden bluetooth-apparaten zoals draadloze oortjes. Je kan de widget vinden in de widgetlijst onder Instellingen. Kies de Batterij-widget met zijn 4x4-formaat. De widget is op alle Pixel-apparaten beschikbaar.

6 nieuwe Pixel-functies met de Pixel Feature Drop van maart

6. Nieuwe achtergronden

Het is op 7 maart internationale vrouwendag en ter ere van die dag lanceert Google een nieuwe reeks achtergronden. Ze zijn gemaakt door de Britse illustrator Manjit Thapp. het gaat om drie kleurrijke beelden waarin vrouwen de hoofdrol spelen. De nieuwe achtergronden zijn op alle Pixel-telefoons beschikbaar.

Meer nieuwigheden

Zoals je wel weet zijn Pixel-telefoons niet officieel in België verkrijgbaar en daarom zijn er ook veel nieuwigheden die minder relevant zijn voor ons. Zo heeft Google nu een uitbreiding voor Live Caption voorgesteld, dat is de live ondertiteling-functie die enkel in het Engels werkt. Je kan tijdens een telefoongesprek voortaan Live Caption starten om dan naar het toetsenbord te gaan. Als je vervolgens tekst typt, zal Google die tekst voorlezen voor je gesprekspartner. Een krachtige toegankelijkheidsfunctie, maar ze werkt dus niet in het Nederlands.

6 nieuwe Pixel-functies met de Pixel Feature Drop van maart

Verder heeft Google de Direct my Call-functie uitgebreid naar alle oudere Pixel-toestellen. Dat is een feature uit de VS die de typische keuzemenu's die je hoort bij telefoongesprekken met bedrijven omzet in tekst. Er is zelfs een interface met keuzeopties in tekst, zonder dat je op cijfers moet drukken. De Recorder-app op Pixels kan voortaan een gesprek transcriberen als je in het Spaans of Italiaans praat. Ten slotte werken de Quick Phrases van de Google Assistent nu ook in het Spaans, Italiaans en Frans.

Wat is jouw favoriete nieuwe functie in deze Pixel Feature Drop? Welke features van Samsung, Xiaomi of andere fabrikanten wil je graag op Pixel-telefoons zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Pixels

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk