Android 12 werkt nu op 13,3% van alle Android-telefoons

Android 12 werkt nu op 13,3% van alle Android-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een op de acht Android-apparaten werkt momenteel op Android 13, dat blijkt uit nieuwe distributiecijfers die Google deelt. Android 11 is de populairste versie, gevolgd door Android 10.

Android 12-distributiecijfers

Maandag raakte bekend dat Android 13 beschikbaar is voor Pixel-telefoons, en in de komende weken en maanden zal de update op steeds meer Android-telefoons beschikbaar zijn. Toch is Android 12 op dit moment niet de versie die je op de meeste Android-apparaten kan vinden, dat blijkt uit de nieuwe distributiecijfers van Google die 9To5Google deelt.

27% van alle telefoons en tablets met Android draait op Android 11. Android 10 is de tweede meest gebruikte versie met 18,8%, gevolgd door Android 9 Pie (14.5%) Pas daarna zien we Android 12 verschijnen in de tabel met distributiecijfers. 13,5% van de Android-apparaten draait momenteel op deze en een kleine 0,2% daarvan heeft bètasoftware. Het lijkt erop dat Android 12 minder snel op nieuwe apparaten verschijnt vergeleken met Android 11, maar het is moeilijk om de twee situaties te vergelijken doordat Google geen distributiecijfers deelt op een regelmatige basis.

Uit cijfers van november 2021 bleek nog dat Android 10 de populairste Android-versie was, maar inmiddels heeft Android 11 dus een inhaalslag gemaakt. Android 10 werkte eind vorig jaar op 26,5% van alle Android-apparaten, vergeleken met 24,3% die met Android 11 werkten. Dit jaar was Google relatief snel met het uitbrengen van zijn Android 13-update, zeker als je weet dat de stabiele versie van Android 12 pas in oktober van 2021 is aangekondigd.

Android Auto-ondersteuning

Recent maakte Google bekend dat oudere Android-versies niet meer werken met Android Auto, het besturingssysteem voor infotainmentsystemen van auto's. Telefoons met Android 7.0 Nougat of een oudere versie worden niet meer ondersteund. Dat wil zeggen dat 13,1% van de Android-apparaten niet kan werken met Android Auto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-versies? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk