Android 12L voor Samsung-tablets en -foldables komt met beperking

Android 12L voor Samsung-tablets en -foldables komt met beperking

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als een Samsung-tablet of vouwbare telefoon gebruikt met de nieuwe Android 12L-software, dan stoot je onvermijdelijk op een probleem wanneer je een andere launcher installeert, zoals bijvoorbeeld Nova Launcher of Lawnchair. De taakbalk is namelijk niet compatibel.

Android 12L en launchers

Herinner jij je nog de problemen met de nieuwe gebarennavigatie van Android die niet werkt met launchers van derden? De geschiedenis herhaalt zich als het gaat om de Android 12L-update. 9To5Google merkt op dat de taakbalk - een nieuwe functie die multitasking verbetert - niet te zien is op Samsung-telefoons als je een andere launcher gebruikt.

Met de taakbalk op vouwbare smartphones en tablets kan je makkelijk je veelgebruikte apps openen en ze in split-screen naast elkaar gebruiken. Toch moet je het dus zonder deze functie doen als je het gewend bent om een app zoals Nova Launcher, Niagara Launcher of Action Launcher te gebruiken.

Er is daarnaast een manier om de taakbalk altijd op het scherm te forceren, dat werkt via: Instellingen -> Scherm -> Navigatiebalk -> Zoek je iets anders? Je zal alleen snel vaststellen dat de taakbalk delen van het scherm bedekt in Recente apps en verder zijn er nog veel andere softwarefouten waardoor de taakbalk soms het werk staakt.

Android 12L voor Samsung-tablets en -foldables komt met beperking

Wanneer je de taakbalk forceert in een andere launcher

Standaard wel actief

Een belangrijke vraag is hoe de launcher werkt op de kale versie van Android, dus zonder tussenkomst van Samsungs One UI-schil. Standaard is de taakbalk dan wel actief in launchers van derden, alleen werkt hij niet naar behoren. De apps van je dock synchroniseren bijvoorbeeld niet met de wat er in de taakbalk wordt getoond.

Het is daarom logisch dat Samsung in zulke situaties de taakbalk verbergt. Hopelijk komt Google wel met een oplossing voor het probleem, want de gebrekkige ondersteuning voor launcher-apps vormt een duidelijke beperking voor gebruikers van tablets en foldables.

Android 12L was als eerste beschikbaar op de Samsung Galaxy Z Fold 4 en later werd de update uitgerold op de Galaxy Tab S8, daarna op oudere foldables, vercolgens op de Tab S7-serie en ten slotte ook op de S22-serie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk