Android 14: Google wijzigt de populairste gesture

Android 14: Google wijzigt de populairste gesture

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Android 14 komt er een aanpassing aan de terug-gesture. Je zal het voortaan kunnen zien wanneer je zo ver dreigt terug te gaan dat je op het startscherm komt. Het startscherm verschijnt dan voor een stukje in beeld.

Android 14 teruggebaar

Deze week houdt Google de Android Developer Summit en we krijgen al een interessant feit te horen over Android 14. Google maakt bekend dat 'terug' het populairste gebaar is in Android, maar dat gebruikers soms ongewild apps verlaten. 'Falsing' zo noemt Google het fenomeen. Gebruikers realiseren zich niet dat ze bij het volgende teruggebaar op het startscherm terechtkomen en Google heeft daarom een handige indicator ontwikkeld die in Android 14 te zien is: de zogenaamde 'predicive back gesture'

Zodra je bij het volgende gebaar bij het startscherm komt, krijg je voortaan een preview te zien van het startscherm en dat vanaf het eerste moment dat je van rechts naar links veegt op het scherm. Je kan zo nog tijdig stoppen met de 'predicitive back gesture', zodat je de app niet hoeft te verlaten. In onderstaande video zie je het in de presentatie van Google.

Google stelt dat het systeem ook in apps kan worden gebruikt als ontwikkelaars een aanpassing maken in hun code. Als je bijvoorbeeld in Gmail een mail leest, dan zou je met het teruggebaar een preview zien van het overzicht van je mailbox.

Meer Android 14-nieuws

Momenteel verschijnt in Android 13 enkel een eenvoudige pijl als je het teruggebaar gebruikt. Volgend jaar mogen we ons in Android 14 alvast verwachten aan een betere versie van deze gesture. Eerder heeft Google al bekend gemaakt dat Android 14 satellietverbinding zal ondersteunen voor telefoons. De codenaam voor Android 14 is ook alvast bekend. Wat denk jij van het verbeterde gebaar? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk