Android-apps draaien op Windows 11 kan nu ook in België

Android-apps draaien op Windows 11 kan nu ook in België

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft maakt bekend dat Android-apps voor Windows 11 pc's nu in meer markten beschikbaar zijn, waaronder in België. De functie maakt deel uit van de grote Windows 11-2022-update die nu wordt uitgerold. Apps presteren ook twee tot drie keer beter als het om graphics gaat.

Android-apps op Windows 11

Met de lancering van Windows 11 in 2021 raakte bekend dat het besturingssysteem nu veelzijdiger is omdat het ook met Android-apps kan werken. Dat kon al in een select aantal markten, maar met de grote feature-update die Microsoft dinsdag heeft aangekondigd, werkt het nu ook in België.

Windows 11-apps kan je enkel installeren via de Amazon Appstore. Zodra je die geïnstalleerd hebt met de Microsoft Store, kan je inloggen via een Amazon-account om toegang te krijgen tot een aanbod van 20.000 apps. We hebben het uitgetest op de redactie, maar voorlopig konden we Amazon Appstore nog niet laten werken, omdat onze pc nog wacht op de grote update van Microsoft, die 'versie 22H2' heet. Microsoft rolt deze update in de komende dagen geleidelijk uit naar meer pc's. Je kan op jouw computer controleren of jij de update al kan installeren via Startmenu -> Instellingen -> Windows Update.

Betere prestaties met apps

Android-apps werken op het zogenaamde Windows-subsysteem voor Android (WSA), dat een onderdeel is van Windows 11. Microsoft heeft de werking van Android-apps met de laatste update naar eigen zeggen verbeterd, en dat dankzij: hardware-acceleratie, ondersteuning voor DRM, allerhande netwerk- en beveiligingsoptimalisaties, een verbeterde werking van touch-invoer en ook van invoer met muis en toetsenbord. Apps die veeleisend zijn op het vlak van graphics, presteren nu twee tot drie keer beter. Daarnaast kan je de apps van de Amazon Appstore nu ook zoeken via de Microsoft Store.

In april heeft Microsoft ook een verbeteringen uitgerold voor de Jouw Telefoon-app, die nu 'Telefoonkoppeling' heet. Kan jij al Android-apps laten werken op je pc? Welke apps wil jij het liefste op je computer kunnen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk