Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

hoe zit het ermee?

Android Auto in België: officieel niet beschikbaar, wel te gebruiken

· 14-06-2019 18:15

Android Auto is een speciaal besturingssysteem van Google voor het infotainmentsysteem van je wagen. Het verbindt je smartphone met je auto, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Daarmee kun je navigeren, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren. Android Auto is niet beschikbaar in België, maar je kan het via een omweg toch gebruiken.

Android Auto

Android Auto is een app dat door Google in 2014 werd aangekondigd enin 2015 gelanceerd werd. Deze app verbindt je smartphone met je wagen, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Daarmee kun je dan navigeren met Google Maps of Waze, maar ook inkomende telefoontjes en berichten beantwoorden, en natuurlijk ook muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Alle software draait op de telefoon van de gebruiker, en het infotainment-scherm van je wagen dient als externe monitor. De verbinding tussen je smartphone en de wagen verloopt via een usb-kabel, maar kan ook draadloos (via bluetooth) gebruikt worden door een select aantal smartphones (voornamelijk de Pixel-telefoons).

Je wagen moet natuurlijk ook Android Auto ondersteunen (alle compatibele wagens vind je hier). Dat kan op de gemakkelijke manier door de software te ondersteunen. Maar een autofabrikant kan er ook voor kiezen om de knoppen in de wagen (bijvoorbeeld op het stuur), te koppelen aan het Android Auto-systeem. Dan zou je bijvoorbeeld het volume kunnen regelen via de knoppen van je stuur, of een telefoontje aannemen.

Android Auto zorgt ook voor een zekere veiligheid, want zolang de smartphone verbonden is met de wagen, blijft je telefoon vergrendeld. Het helpt je dus om tijdens het rijden niet met je telefoon bezig te zijn.

Android Auto België

Helaas is Android Auto niet beschikbaar in België. Toch niet officieel. Gelukkig is dit Android en is er zoals vaak, via een kleine simpele omweg, toch een manier om Android Auto te gebruiken. Het is zelfs vreemd dat Android Auto officieel niet beschikbaar is in België, want er zijn voldoende wagens op onze wegen die dit ondersteunen.

We hebben Google België al meermaals gevraagd naar een update rond Android Auto, maar het blijft akelig stil langs hun kant. We krijgen steeds te horen dat ze geen informatie mee te delen hebben.

De vraag is dus: “Komt Android Auto ooit officieel naar België?” Daar hebben we uiteraard geen antwoord op. Zeker nu het gerucht gaat dat Google Assistent de Android Auto-app gaat vervangen, durven we daar geen uitspraken over doen. Tijdens de Google I/O-conferentie gaf Google ons namelijk een presentatie over de nieuwe mogelijkheden van Google Assistant. Daarbij liet Google ook zien dat Google Assistant een ‘Driving Mode’ krijgt, waarbij het beschikt over zo goed als alle Android Auto-functionaliteiten. Dat is helaas nog maar enkel beschikbaar op de Google Assistant en niet de Google Assistent (de Nederlandstalige dus). Wanneer deze functie naar de Belgische Google Assistent gaat komen, weten we jammer genoeg ook nog niet.

Android Auto apk

Android Auto installeren

Android Auto is dus via een kleine simpele omweg toch te installeren en te gebruiken in je wagen, als die Android Auto ondersteunt. Je kan Android Auto downloaden door ofwel een VPN te gebruiken, of door de Android Auto apk te downloaden buiten de Play Store, bijvoorbeeld via APKMirror.

Apps downloaden buiten de Play Store is nooit zonder gevaar, er kunnen altijd kwaadwilligen een virus uploaden vermomd als doodnormale app. Daarom raden we je altijd aan van betrouwbare websites te downloaden, in dit geval om APKMirror te gebruiken. Ook dan blijft het nog steeds je eigen verantwoordelijkheid om manueel apps te installeren.

We hebben al eens een uitgebreid artikel geschreven over hoe je manueel apps installeert, dat lees je hier: Zo installeer je Android-apps die bij ons ‘niet beschikbaar’ zijn.

Hieronder leg ik je kort uit hoe je Android Auto via APKMirror download en het apk bestand installeert.

> Ga via je browser op je smartphone naar: APKMirror Android Auto (op moment van schrijven is dit de laatste nieuwe versie).
> Kijk zeker na of bovenstaande link nog steeds de laatste nieuwe versie is, de pagina geeft dat aan.
> Kies de juiste Architecture (hoe kies ik de juiste processorarchitectuur?).
> Download het apk-bestand.
> Open het bestand en kies om te te installeren.
> Open de app en doorloop alle machtiging-aanvragen.

Nu zou Android Auto geïnstalleerd moeten zijn. Het is nu enkel een kwestie van je telefoon nu te verbinden met je wagen via een usb-kabel. Zorg er wel voor dat je scherm ontgrendeld is wanneer je de usb-kabel aansluit.

Gebruik jij Android Auto in de wagen? Of ga je het gebruiken nu je weet hoe je het kan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

De nieuwste artikelen over Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto for Phone Screens gaat Android Auto-app vervangen

Google legt uit hoe het een donkere modus voor zijn apps heeft ontworpen

Nieuw uiterlijk van Android Auto is nu aan het uitrollen

Overzicht: dit zijn alle Google-apps met een donkere modus [stappenplan]

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (34)
Bezig met laden van reacties...