Android Auto krijgt versleepbare afspeelbalk in muziek-apps

Android Auto krijgt versleepbare afspeelbalk in muziek-apps

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google is nog steeds druk doende met het Coolwalk-design binnen Android Auto. We hebben er al veel van gezien, waaronder de mogelijkheid om muziekstreaming nu beter weer te geven op het schermpje van je auto (naast informatie over het rijden zelf). Handig, maar er zit meer in. Zo maakt Google het via een update mogelijk om te zoeken in een muziek-app via een versleepbare afspeelbalk.

Android Auto

Android Auto is erg veelzijdig waar het gaat om de verschillende muziek-apps die worden ondersteund, maar gek genoeg was het nooit bij Google opgekomen dat mensen tijdens het afspelen van een nummer naar iets willen skippen dat later in het liedje gebeurt. Wil je bijvoorbeeld laten horen hoe dat refrein van Boadicea van Enya door de speakers klinkt om het vervolgens ook te laten horen in de meer upbeatversie uit de 00’s van Mario Winans, dan was je verplicht om ofwel het hele nummer te beluisteren, ofwel je telefoon te pakken en met je vinger ergens op de timeline van het lied te plaatsen.

Wil je daarna ook nog laten horen wat er van het Enya-sample van Boadicea over is in de versie van Metro Boomin en The Weeknd, dan grijp je waarschijnlijk wéér naar je smartphone. Dat is niet alleen onveilig omdat je je telefoon zoekt en moet unlocken, maar ook omdat je waarschijnlijk verleid wordt tot het bekijken van andere apps terwijl je dat scherm in je hand hebt (en je dus ook nog eens een hand van je stuur hebt). Al met al geen situatie waar je je in wil begeven en waar je al helemaal anderen niet aan moet willen blootstellen.

Android Auto krijgt versleepbare afspeelbalk in muziek-apps

Afbeelding: Stark-23 op Reddit

Versleepbare afspeelbalk

Nu kun je dan je bijrijder inschakelen, maar er is nu een update waardoor je de afspeelbalk kunt beïnvloeden. Het pinnetje dat aangeeft waar je je in het liedje bevindt, kun je nu zelf verplaatsen om zo in één keer naar een specifiek moment in een podcast te skippen of te scrubben naar dat moment in het nummer waarin de ‘drop’ komt. Eerst had je alleen de optie om te stoppen of weer door te spelen, waardoor deze toevoeging aan Android Auto een welkom exemplaar is. Wel is het de vraag wanneer het precies naar iedereen komt, want het lijkt nog geen heel brede uitrol te zijn.

Heb jij de versleepbare afspeelbalk al in muziek-apps? We raden je aan om ook dat verslepen over te laten aan je bijrijder als die er is, of te doen als je echt stilstaat. Rijdend is en blijft het toch risicovol om naar een scherm te turen in plaats van de op weg. Dat is immers waar Android Auto oorspronkelijk voor bedoeld is: zorgen dat je met je handen van je smartphone afblijft zodat je minder bent afgeleid en er hopelijk minder snel ongelukken gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Als jij de update al hebt gehad, dan horen we graag van je hoe die bevalt. Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk