Android beveiligingsupdate van mei beschikbaar voor Pixel-smartphones

Android beveiligingsupdate van mei beschikbaar voor Pixel-smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate mei 2019

De maandelijkse updates van Google worden traditiegetrouw op de eerste maandag van de maand uitgerold. Hierin zien we de nieuwste beveiligingspatches die Google doorvoert waardoor Android weer een stukje veiliger worden. Deze maandelijkse updates worden eerst voor de 'eigen' smartphones uitgerold, waar de overige smartphonefabrikanten zoveel mogelijk zullen volgen.

Ook deze maand zijn er weer een aantal lekken opgedeeld in verschillende categorieën gedicht. In het Android Security Bulletin is te zien hoeveel problemen er dit keer zijn aangepast en welke risico's ze met zich meebrachten. Zo zien we regelmatige lekken met een hoog risico die gedicht worden door Google in deze maandelijkse updates. In totaal zijn er 30 fouten verholpen waarvan acht van kritieke aard zijn. Andere fabrikanten brengen ook een Security Bulletin uit zoals LG, Samsung, Nokia, Huawei en Motorola. Je kan hier onder andere bekijken welke problemen de fabrikanten zelf nog hebben aangepakt.

Deze maandelijkse updates werden in 2015 geïntroduceerd na een kleine paniek rondom het Stagefright-lek in Android. Met deze updates wil Google zorgen dat grote lekken sneller gedicht kunnen worden en bij meer eindgebruikers terecht komen.

[readmore articles="199334"]

Update installeren

Deze vijfde beveiligingsupdate van 2019 is nu beschikbaar voor de eerste, tweede en derde generatie Pixel-smartphones en de Pixel C-tablet. De updatebestanden zijn hier en hier te vinden. Je kan handmatig een update installeren of wachten totdat er een notificatie op je Pixel binnenkomt. Wil je aan de slag met de update, dan kun je ze nu handmatig downloaden. Instructies daarvoor kun je hier vinden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk