Google stelt beveiligingsupdate van april beschikbaar voor Pixel-telefoon

Google stelt beveiligingsupdate van april beschikbaar voor Pixel-telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt momenteel de beveiligingsupdate van april uit naar hele reeks Pixel-smartphones. Het gaat meer bepaald om de modellen: Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 en Pixel 6 Pro.

Google beveiligingsupdate van april

Zoals elke eerste maandag van de maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Pixeltelefoons die verschillende kwetsbaarheden in Android aanpakt. Elke maand deelt Google ook een lijst met alle verholpen kwetsbaarheden met telkens een beoordeling van de ernst van elke kwetsbaarheid. Dit keer zijn er 19 fouten verholpen Android waarvan geen als kritiek word bestempeld. Nog eens 25 andere fouten zijn gerelateerd aan de chips van Qualcomm en MediaTek.

In het begeleidende Security Bulletin van april zal je er meer over kunnen lezen. Google deelt altijd ook zijn aangepaste security bulletin voor Pixel-telefoons, zodat je ook kan zien welke kwetsbaarheden specifiek in de software van Google-telefoons zijn verholpen. Deze bulletin is inmiddels wel online op het moment van schrijven. Google heeft op Pixels vijf kwetsbaarheden verholpen en geen ervan was kritiek.

Update installeren

Heb je een van de hierboven vermelde Pixel-telefoons? Dan krijg je binnen afzienbare tijd de update over-the-air (OTA), dat wil zeggen dat hij in je meldingen verschijnt. Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold.

Google stelt beveiligingsupdate van april beschikbaar voor Pixel-telefoon

Heb jij de beveiligingsupdate van deze maand al binnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Bedankt voor de tip, Dick, Tom, Marc, Sjors en Marcel!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk